מראות חריגים ברוסיה: מה עשו בכירים בצבא של פוטין בקברי צדיקים?

קצינים ואנשי צבא רוסיה ביקרו בבית עלמין של בית חב"ד בעיירה יובאוויטש שברוסיה, ובשיחה עם מתפללים יהודים, סיפרו כי הם התפללו לכך שלא תתרחש מלחמה נוספת ו"למען שלום באזור"

ג'וש ארונסון צילום: באדיבות המצולם
פריסת צבא רוסיה מסביב לאוקראינה: כך תיראה הפלישה (רויטרס) | צילום:
ביקור הקצינים ואנשי הצבא הרוסי בבית העלמין של בית חב''ד
ביקור הקצינים ואנשי הצבא הרוסי בבית העלמין של בית חב''ד | צילום: MyLubavitch

ליובאוויטש נמצאת במרחק של כחמש שעות נסיעה ממוסקבה הבירה ו-12 שעות מפטרבורג ושימשה כ"בירת חב"ד בין השנים 1813 ל-1915. כיום מתגוררים בעיירה הקטנה כ-200 בני אדם, אף אחד מהם אינו יהודי. לפני 22 שנה מינה חסידות חב"ד את השליח הרב גבריאל גורדון כנציגה בליובאוויטש – והוא הקים במקום בתי הארחה, שיפץ את בית העלמין ומאתר כל העת תגליות היסטוריות מהעבר היהודי של המקום. גורדון משמש גם כאחראי על המקומות הקודשים במקום והוא משחזר את המבנים ההיסטוריים של חסידות חב"ד, בסיוע הממשלה המקומית ורבה הראשי של רוסיה בערל לאזאר ובעזרת אגודת חסידי חב"ד רוסיה, בראשות הרב יצחק קוגן.

לדברי הרב גורדון: "בשנים האחרונות העיירה ליובאוויטש הפכה למוקד שמגיעים אליו אלפי אנשים בחודש כדי להתפלל. רובם יהודים, אבל כמעט בכל יום אני פוגש גם אנשים שאינם יהודים ששמעו של המקום הגיע לאוזניהם. הם נוהרים לכאן מכל רחבי רוסיה וכל מי שמגיע לכאן מתקבל במאור פנים ובשמחה. אני מאמין שגם תפילתם של הקצינים הבכירים תתקבל – ואולי תמנע מלחמה".

תגיות:
רוסיה
/
אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף