מונסטירסקי הוסיף: "לא נוכל להסיר את כלל המוקשים, אז ביקשתי מהשותפים הבינלאומיים שלנו ועמיתינו מהאיחוד האירופי ומארה"ב להכין קבוצות של מומחים על מנת לסייע לנו".
בתוך כך, משרד ההגנה האמריקאי דיווח כי הכוחות האוקראינים המשיכו "להדוף את הניסיונות של הרוסים לכבוש את העיר מריופול שבדרום המדינה". זאת, לאחר שהעיר הנצורה התמודדה עם הפצצות בלתי פוסקות מאז החלה הפלישה, כמו הפצצות על בתי מגורים, בתי ספר ובתי חולים. בעקבות כך, האו"ם דיווח כי יותר מעשרה מיליון אוקראינים נעקרו מבתיהם כתוצאה מהפלישה הרוסית.
במוסקבה פרסמו היום כי רוסיה מוכנה להחלפת שבויים עם אוקראינה. "יש לנו 500 אסירים אוקראינים מוכנים להחלפה", נאמר בהודעה. הנציבות הרוסית לזכויות אדם, טטיאנה משלקובה, הודיעה כי ארצה שלחה לוועד הבינלאומי של הצלב האדום, את הרשימה המכילה את הפרטים של האסירים האוקראינים.
בנוסף, ציינה כי "כל אדם שנמצא בשבי, נכתב בכרטיס מיוחד בכתב ידו, כדי לאשר שהוא בחיים, ולאחר מכן נשלח לצלב האדום". לפי דיווחים מודיעינים קודמים, אלפי חיילים נהרגו באוקראינה, בעוד שמוסקבה לא הכריזה רשמית על מספרים.