בניגוד לנאט"ו: זו המדינה שמקבלת בברכה את האוליגרכים הרוסיים

שר החוץ הטורקי הזמין את האוליגרכים למדינתו וציין כי הם חייבים לציית לחוק הבינלאומי כדי לעשות עסקים. אנקרה הביעה התנגדות עקרונית לסנקציות שהטילו בעלות בריתה בנאט"ו

לוגו reuters צילום: רויטרס
ביידן מכריז על הטלת הסנקציות על רוסיה. צילום: רויטרס | צילום:

אנקרה אמנם גינתה את הפלישה הרוסית לאוקראינה, אולם הביעה התנגדות עקרונית לסנקציות שהטילו בעלות בריתה בנאט"ו. בכיר באנקרה אמר כי טורקיה אינה שוקלת להצטרף לסנקציות ומצפה מרוסים עשירים לרכוש נכסים ולבצע השקעות. "אנחנו פועלים ברגישות בנושאים כמו הבאת כספי האוליגרכים לטורקיה", אמר .

יאכטת סולריס
יאכטת סולריס | צילום: REUTERS/Yoruk Isik

כזכור, אברמוביץ' היה בין מיליארדרים הרוסים שנוספו לרשימה השחורה של האיחוד האירופי הכוללת כבר עשרות רוסים עשירים. הרשויות בספרד הודיעו כי עצרו את 'היאכטה ואלרי' בברצלונה. היאכטה הזו שייכת לסרגיי צ'מזוב, קצין ק.ג.ב לשעבר, שעומד בראש התאגיד הממשלתי Rostec. במיורקה נעצרה הספינה של האוליגרך הרוסי, אלכסנדר מיכייב, העומד בראש התאגיד הממלכתי לייצוא נשק ברוסיה.

תגיות:
טורקיה
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף