כניעה או החרבה: הקרב על עיר הנמל מריופול נמצא בשלב קריטי

אוקראינה טענה ששתי היחידות האחרונות שנותרו לה בעיר הנצורה הצליחו לאחד כוחות. ברוסיה טענו כי 1,026 חיילי נחתים אוקראינים נכנעו וכי הנמל המסחרי נכבש

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
המלחמה באוקראינה: נזק רב במריופול הנצורה בעקבות ההפגזות מצד הרוסים (צילום: רויטרס) | צילום:

שתי היחידות היו מעורבות בניסיון אחרון להתנגד למתקפה רוסית על העיר שנמשכת למעלה מחודש. היחידות מוקפות בכוחות רוסים והאספקה ​​שלהם אוזלת. במהלך הלחימה, נאבקו הכוחות האוקראינים להחזיק בחלקים מהנמל ומאזובסטאל, מפעל פלדה ענק השוכן בפאתי העיר.

בניתוח של המצב במריופול על ידי המכון לחקר המלחמה עלה כי ההגנה על העיר הגיעה לשלב קריטי. איחוד הכוחות האוקראינים הגיע לאחר ש"כוחות רוסים חצו את מריופול ממרכז העיר לחוף ב-10 באפריל, ובידדו את האוקראינים בשני מקומות עיקריים: הנמל הראשי של מריופול בדרום מערב ומפעל הפלדה אזובסטאל במזרח", נכתב.

מנגד,  דובר משרד ההגנה הרוסי, איגור קונאשנקוב, אמר כי הנמל המסחרי נכבש. הצבא הרוסי טען שוב ושוב כי השתלט על עמדות אסטרטגיות בעיר, אך גם נתקל בהתנגדות עזה מצד הכוחות האוקראינים. אמש נטען כי כי 1,026 חיילי נחתים אוקראינים - כולל 162 קצינים ו-47 נשות שירות - נכנעו. פרוקופנקו, מגדוד אזוב באוקראינה, הודה שכמה מהמגנים האוקראינים נכנעו.

חיילים אוקראינים
חיילים אוקראינים | צילום: RURTR/via Reuters TV

כמו כן,  הטלוויזיה הרוסית שידרה ביום רביעי צילומים בהם נראים לכאורה נחתים אוקראינים נכנעים לכוחות הרוסים . בתמונות נראים חיילים רוסים גם בתיאטרון המופצץ שנפגע בהתקפה הרוסית.

תגיות:
אוקראינה
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף