ביידן בתגובה להודעה הרוסית: "אין עדויות לכך שמריופול נכבשה"

נשיא ארה"ב ערך מסיבת עיתונאים בבית הלבן והגיב להודעה של שר ההגנה הרוסי. בתוך כך, הנשיא גם הודיע על חבילת סיוע חסרת תקדים לאוקראינה, בשווי 1.3 מיליארד דולר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מריופול, אוקראינה
מריופול, אוקראינה | צילום: REUTERS/Alexander Ermochenko
2
גלריה

בתוך כך, הנשיא האמריקאי הודיע כי הוא יישלח סיוע נוסף לאוקראינה. הסיוע הצבאי וההומניטרי יהיה בשווי של 1.3 מיליארד דולר, אך עם זאת, בקרוב יהיה צורך במימון נוסף מהקונגרס כדי להמשיך ולשמור על זרימת הנשק לידי האוקראינים. ביידן אמר כי הסיוע יכלול 72 הוביצרים, 144 אלף כדורי תחומשת ו-121 מל"טים טקטיים בשווי 800 מיליון דולר. הנשיא הדגיש כי ארה"ב מתכננת גם להעניק סיוע כלכלי נוסף בשווי 500 מיליון דולר.

ג'ו ביידן
ג'ו ביידן | צילום: REUTERS/Evelyn Hockstein

"לא נפחית בנחישות שלנו. אנחנו הולכים לעמוד לצד האנשים האמיצים והגאים של אוקראינה. לעולם לא ניכשל בנחישותנו להגן על החופש ולהתנגד לעריצות, זה פשוט כמו שזה, הוסיף.

תגיות:
ג'ו ביידן
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף