תיעוד מטלטל מאוקראינה: חיילים רוסים נראו יורים באזרחים חפים מפשע

בתיעוד שהגיע לידי רשת CNN נראים חמישה חיילים רוסים כשהם יורים למוות בשני אזרחים לא חמושים בקייב. התקרית נחקרת כעת על ידי התובעים האוקראינים כפשע מלחמה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כוחות רוסים באוקראינה
כוחות רוסים באוקראינה | צילום: REUTERS/Chingis Kondarov

חיילים רוסים ירו למוות בשני אזרחים לא חמושים בקייב בירת אוקראינה, כך נראה בתיעוד שהגיע לידי רשת CNN. התקרית נחקרת כעת על ידי התובעים האוקראינים כפשע מלחמה, שכן הירי נוגד את החוק נגד פגיעה באזרחים חפים מפשע.

אחד מהקורבנות היה בעלים של סוכנות רכב שנבזה, בעוד השני הוא לאוניד אלקסיוביץ' פלאייתס, סב בן 68 שעבד כמאבטח. יוליה, ביתו של לאוניד, אמרה בריאיון לCNN: "הם תליינים. אבא שלי היה אזרח לא חמוש".

בסרטון נראים חמישה חיילים רוסים כשהם מנסים לפרוץ לעסקים, יורים במנעולים ומנפצים חלונות. הבעלים של אחד העסקים התקרב אליהם בידיים מורמות, והם מבצעים בו חיפוש, כך גם בשומר שהגיע לאחר מכן. לאחר הבידוק האזרחים מתחילים ללכת בחזרה לעמדת השמירה, כשלפתע שני חיילים מתקרבים לעברם מאחור ופותחים בירי.

תגיות:
אוקראינה
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף