מועצת הנגידים של סאב"א גינתה את איראן; בנט: "חושף את פרצופה האמיתי"

מועצת הנגידים של סאב"א גינו את איראן ברוב של 30 מדינות מול שתי מתנגדות. רה"מ בנט בירך על ההחלטה ואמר: "ההצבעה היא תמרור אזהרה לאיראן". בתוך כך, דווח כי בכוונת איראן להתקין מפלסים נוספים של צנטריפוגות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
נשיא איראן איברהים ראיסי על הסכם הגרעין בעצרת האו"ם (צילום: רויטרס) | צילום:

ראש הממשלה מסר בנוסף כי "החלטת מועצת הנגידים קובעת שאיראן אינה משתפת פעולה עם סבא"א ואינה מצייתת להוראותיה ובכך לא מאפשרת לסוכנות למלא את תפקידה החשוב ולפעול נגד פעילויות בתחום הגרעין הצבאי. המדינות הרבות שהצביעו בעד ההחלטה שיתפו פעולה יחד במטרה לבלום ולמנוע את הגעתה של איראן לנשק גרעיני. ההצבעה היום בסבא"א מהווה תמרור אזהרה ברור לאיראן: אם איראן תמשיך בפעולותיה, על המדינות המובילות להביא את הסוגיה האיראנית בחזרה למועצת הביטחון".

רפאל גרוסי, מנכ''ל הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא''א)
רפאל גרוסי, מנכ''ל הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא''א) | צילום: רויטרס

מוקדם יותר, הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) הודיעה, כי בכוונת איראן להתקין מפלסים נוספים של צנטריפוגות מסוג IR-6 להעשרת אורניום במפעל התת-קרקעי בנתנז. הצעד מגיע לאחר שמוקדם יותר, שהטלוויזיה הממלכתית ברפובליקה האסלאמית הודיעה כי איראן הסירה שתי מצלמות מעקב של סבא"א ממתקן גרעיני.

בתוך כך, בוושינגטון גינו את הצעדים האיראניים, וקראו לארגון לאנרגיה האטומית של איראן (AEOI) לשתף פעולה עם סבא"א ללא דיחוי. גורם אמריקאי מסר היום בפנים מועצת הנגידים של סבא"א כי "למועצה יש אחריות לנקוט באמצעים מתאימים כדי לחייב את איראן למלא את ההתחייבויות הגרעיניות שלה". הוא הוסיף כי "אנחנו נותנים גיבוי למדינות אירופיות נוספות הקוראות לאיראן למלא בדחיפות את ההתחייבויות. אנו לא רוצים הסלמה עם איראן, אלא להבהיר את הסוגיות הקיימות".

הכור הגרעיני בנתנז
הכור הגרעיני בנתנז | צילום: רויטרס

במקביל, הטלוויזיה האיראנית ציטטה מקור המקורב לארגון לאנגריה אטומית של איראן, שאמר כי "הארגון יכריז על עמדותיו החדשות וההתפתחויות האחרונות בנוגע להסכם הגרעין". מוקדם יותר, סוכנות הידיעות "תסנים" דיווחה כי ראש הארגון האיראני, מוחמד אסלמי, אמר כי "המסמכים הכלולים בדו"ח של סבא"א הם מהלך פוליטי שמטרתו להמשיך את הלחץ הקיצוני על איראן. לטהרן אין כל פעילות גרעינים או אתרים סודיים".

שיחות להצלת הסכם הגרעין בווינה
שיחות להצלת הסכם הגרעין בווינה | צילום: רויטרס
תגיות:
איראן
/
הסכם הגרעין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף