ארגון הבריאות העולמי הכריז על מצב חירום בריאותי בעקבות התפשטות מחלת אבעבועות הקוף

מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי הודיע כי הנגיף הוכרז כמצב חירום בריאותי עולמי. "יש צורך בתגובה בינלאומית מתואמת לשיתוף פעולה בחיסונים וטיפולים נגד הנגיף", נמסר

לוגו reuters צילום: רויטרס
ד"ר שרון אלרעי פרייס בעדכון על מחלת אבעבועות הקוף. צילום: דוברות משרד הבריאות | צילום:

כאמור, נגיף אבעבועות הקוף הוא זיהום ויראלי נדיר, הדומה לאבעבועות השחורות שהוכחד בשנת 1980. למרות שהתסמינים מאבעבועות הקוף קלות בהרבה מאבעבועות שחורות ורוב האנשים הנגועים מחלימים בתוך מספר שבועות. המקרה הראשון של המחלה בבריטניה, תועד בספטמבר 2018, וגם אז על ידי אדם שנדבק בניגריה. בישראל אומת המקרה הראשון של הנגיף לפני כחודשיים, כאשר אובחן גבר בשנות ה-30 לחייו לאחר שחזר מטיול במערב אירופה.

אבעבועות הקוף
אבעבועות הקוף | צילום: רויטרס

בהצהרה של ארגון הבריאות העולמי נמסר כי "אבעבועות הקוף היא מחלה ויראלית נדירה, אך עלולה להיות חמורה כאשר היא מתחילה עם שפעת ונפיחות של בלוטות הלימפה. רוב הזיהומים נמשכים כשבועיים עד ארבעה שבועות. בחלקים של מרכז ומערב אפריקה, אנשים יכולים להיחשף באמצעות עקיצות או שריטות של מרכסמים ויונקרים קטנים".

תגיות:
ארגון הבריאות העולמי
/
אבעבועות הקוף
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף