עובדי הסוכנות היהודית התלוננו על האזנות, מספר מבקשי העלייה מרוסיה מתגבר

עובדי הסוכנות היהודית ברוסיה התלוננו בימים האחרונים כי מאזינים למכשירים הניידים שלהם, בעוד שמספר מבקשי העלייה לישראל יותר מהכפיל את עצמו בשבועות האחרונים

צביקה קליין צילום: ישראל ברדוגומעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונלייןמעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
משבר הסוכנות היהודית ברוסיה (רויטרס) | צילום:

העובדים העידו כי בשיחות אחרונות שניסו לבצע מהמשרד שלהם במוסקבה, אנשי המודיעין הרוסי התפרצו לתוך דבריהם והאשימו אותם בהפרת חוקי הפרטיות.

בתוך כך, מספר מבקשי העלייה היהודים ברוסיה יותר מהכפיל את עצמו בשבועות האחרונים, כחלק ממגמת עלייה שהחלה מרגע פלישתה של רוסיה לאוקראינה בחודש פברואר האחרון. רק 60% מעובדי הסוכנות היהודית נותרו בחמשת המשרדים שעדיין פועלים ברחבי רוסיה, כיוון שרובם עזבו לישראל.

כזכור, בתחילת החודש פקידי ממשלה ברוסיה העבירו מסמך רשמי, בו התבקשה הסוכנות היהודית להפסיק פעילותה במדינה. מהסוכנות היהודית נמסר כי "במסגרת עבודת המשלחת של הסוכנות היהודית ברוסיה אנו נדרשים מדי פעם להתאמות כאלה ואחרות, ע"פ דרישת הרשויות. המגעים עם הרשויות מתקיימים באופן רציף, מתוך מגמה להמשיך את פעילותנו בהתאם לכללים שנקבעים ע"י הגורמים המוסמכים, וגם כעת מתקיים דו שיח מסוג זה".

מאז תחילת השנה, 20 אלף יהודים עשו עלייה מרוסיה לישראל, בנוסף ל-16 אלף יהודים אוקראינים.

תגיות:
רוסיה
/
הסוכנות היהודית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף