תספח את השטחים הכבושים? הצעד הבא של רוסיה בדרום אוקראינה

המודיעין הבריטי העריך את הצעד הבא של מוסקבה בשטחים הכבושים בדרום המדינה. במקביל, הנשיא האוקראיני גינה מתקפה בה נהרגו 50 שבויים בדונייצק הכבושה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
משבר החיטה באוקראינה: תמשיך לייצא תבואה למרות המלחמה עם רוסיה (צילום: רויטרס) | צילום:

על פי זלנסקי, הלוחמים השבויים - שכללו גם את חברי גדוד אזוב, שהגנו על מפעל הפלדה אזובסטאל במריופול - היו צריכים להיות מוגנים בערבויות שהובטחו על ידי האו"ם והוועד הבינלאומי של הצלב האדום. ברוסיה התנערו מהאשמות, והאשימו את הכוחות האוקראינים באירוע.

בתגובה, נמסר מהצלב האדום כי הוא ביקש גישה כדי לקבוע את בריאותם ומצבם של יושבי הכלא בזמן התקיפה. "העדיפות שלנו כרגע היא לוודא שהפצועים יקבלו טיפול מציל חיים ושגופותיהם של אלו שאיבדו את חייהם יטופלו בצורה מכובדת", נכתב בהצהרה.

תקיפות באודסה, אוקראינה
תקיפות באודסה, אוקראינה | צילום: רויטרס

לצד זאת, הרשויות שמונו על ידי מוסקבה בשטחים שנכבשו בדרום אוקראינה מתכננות לקיים משאל עם על הצטרפות לרוסיה בהמשך השנה, כך העריך המודיעין הבריטי.

"סביר להניח שהרשויות המקומיות מאלצות את האוכלוסייה לחשוף פרטים אישיים כדי ליצור רישומי הצבעה", ציינו בבריטניה. בשלב זה, רוסיה מסווגת את האזורים הכבושים הללו תחת "ממשל צבאי-אזרחי".

במקביל לכך, המודיעין הבריטי דיווח כי אוקראינה כנראה הדפה תקיפות רוסיות בקנה מידה קטן בקו החזית ליד דונייצק, באזור המזרחי של דונבאס. בעוד שבאזור חרסון, רוסיה ככל הנראה הקימה שני גשרי פונטונים ומערכת מעבורות כדי לפצות על גשרים שנפגעו בקרבת מקום לאחרונה.

תגיות:
אוקראינה
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף