"האירוע המשפיל בהיסטוריה של ארה"ב": דונלד טראמפ נגד עזיבת אפגניסטן

הנשיא לשעבר ניצל את הרשת החברתית TRUTH על מנת לבקר את הדרך בה עזבו הכוחות האמריקאיים את אפגניסטן, שנה בדיוק לאחר המבצע: "85 מיליארד דולר נותרו מאחור"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אלפים מנסים להיחלץ מקאבול לאחר השתלטות הטליבאן על אפגניסטן (צילום: רויטרס) | צילום:

"אסון אפגניסטן שהתרחש לפני שנה היה האירוע המביך והמשפיל ביותר של ארצות הברית. לא מדובר פה על העובדה שעזבנו, אני הייתי זה שהוריד את כמות החיילים האמריקאים ל-2,000 בלבד כהכנה למהלך, אלא הדרך שבה עזבנו", כתב טראמפ.

לוחם טליבאן בגאזני, אפגניסטן
לוחם טליבאן בגאזני, אפגניסטן | צילום: REUTERS/Stringer

הוא אף פירט מה היה לדבריו "כל כך עצוב" בתהליך עזיבת אפגניסטן: "בחרו להוציא קודם כל את הכוחות הצבאיים, כאשר 13 נהרגו במהלך הפינוי ועוד רבים נפצעו,  כמו גם העובדה שאמריקאים רבים נותרו במדינה וציוד צבאי בשווי של למעלה מ-85 מיליארד דולר נותר מאחור".

הביקורת מצידו של הנשיא לשעבר היא אינה היחידה לה זכה המהלך האמריקאי, כאשר : דוח מודיעין חדש של ארה"ב מצביע על מה שמסתמן כאחד המחדלים הגדולים ביותר שנגרמו בשל נסיגת הכוחות האמריקאים - אלפי לוחמים מהצבא האפגני, שעברו הכשרה על ידי צבא ארה"ב, נאלצו לברוח לאיראן.

תגיות:
אפגניסטן
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף