ה-25 מתחילת השנה: פרטים חדשים על התקיפה המיוחסת לישראל בסוריה

על פי הדיווח של ערוץ אל-חדת' הסעודי התקיפה כוונה למשרד של משמרות המהפכה האיראניים. המרכז הסורי לזכויות אדם דיווח שניים מההרוגים הם חברים במיליציות שנתמכות ע"י טהרן

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תקיפה בסוריה (ארכיון)
תקיפה בסוריה (ארכיון) | צילום: רויטרס
3
גלריה
צילום לווין של התקיפה בשדה התעופה בחאלב (צילום: ImageSat International
צילום לווין של התקיפה בשדה התעופה בחאלב (צילום: ImageSat International | ISI) www.imagesatintl.com

על פי דיווחים זרים, במהלך החודשים האחרונים, הגבירה ישראל את התקיפות על שדות תעופה בסוריה, זאת  במטרה לשבש את השימוש הגובר של טהראן בקווי אספקת התחמושת ה​​אוויריים לבעלות בריתה בסוריה ובלבנון, כולל חיזבאללה.

תקיפה בסמוך לנמל התעופה בחאלב, סוריה
תקיפה בסמוך לנמל התעופה בחאלב, סוריה | צילום: REUTERS/Ammar Abdullah

מקור מודיעיני מערבי טען כי המניע  שעומד מאחורי תקיפת שדות התעופה הוא השימוש הגובר של איראן בחברות תעופה מסחריות להובלת נשק לשדות התעופה של דמשק וחאלב במקום הובלה יבשתית. לדבריו, מידע מודיעיני ישראלי הצביע על כך שיותר טיסות משמשות להובלת נשק וציוד צבאי קטן שניתן להבריח בטיסות סדירות מטהראן, במיוחד לאחר שיבוש פעולות התחבורה היבשתית בין סוריה לעיראק.

תגיות:
איראן
/
סוריה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף