איראן מכחישה: לא סיפקנו מל"טים לרוסיה עבור הלחימה באוקראינה

שר החוץ של איראן, חוסיין אמיר עבדוללהיאן, אמר בשיחת טלפון שהתקיימה בינו לבין מקבילו הפורטוגלי כי טהרן לא סיפקה ולא תספק שום נשק לשימוש במלחמה באוקראינה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
רוסיה תקפה באוקראינה באמצעות מל"טים איראנים. צילום: רויטרס | צילום:

חוסיין אמיר עבדוללהיאן, שר החוץ של איראן, שוחח בטלפון במהלך סוף השבוע האחרון עם מקבילו הפורטוגלי בעקבות הטענות מצידה של קייב וגורמים במודיעין האמריקאי כי מדינתו מספקת מל"טי קמיקזה לרוסיה עבור המלחמה באוקראינה, והכחיש זאת בתוקף.

עבדוללהיאן ביקש להדגיש "בשנית" בשיחת הטלפון עם שר החוץ הפורטוגלי כי איראן לא "מספקת ולא תספק" נשק לשימוש התקפי במלחמה המתחוללת על אדמת אוקראינה. עוד הוסיף כי "אנו מאמינים שחימוש של מי מהצדדים יאריך את המלחמה, ואנחנו לא חושבים שמלחמה זו הדרך הנכונה; לא באוקראינה, לא בתימן, לא בסוריה ולא באפגניסטן".

כזכור, בחודש שעבר דווח באוקראינה כי הכוחות הרוסים שיגרו בכוונה לפחות 10 מל"טים מתאבדים איראניים מדגם "שאהד-136" מעל אומן, במטרה לפגוע בישראלים ששוהים בעיר. על פי הדיווח, הצבא האוקראיני הפיל יותר מעשרה מל"טים, אשר חלקם שוגרו משטח חצי האי קרים וכוונו לאומן. עלפ פי ההערכה, הרוסים רצו להתמקד באתרים דתיים חסידיים עם קהל רב.

תגיות:
איראן
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף