לא רק מל"טים: הנשק הקטלני שאיראן צפויה להעביר בקרוב לרוסיה

איראן תעביר לרוסיה טילי קרקע-קרקע בנוסף למל"טים התקפיים עבור המלחמה באוקראינה, כך לפי פרסום ב"וושינגטון פוסט". חלק מהטילים מיועדים לפגוע במטרות למרחקים של 300 ו-700 קילומטרים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
לפחות עשרה הרוגים ומאות פצועים במתקפת טילים רוסית על מרכז קניות באוקראינה (צילום: רויטרס) | צילום:

גורמים רשמיים בפנטגון אישרו כי רוסיה כבר השתמשה במל"טים התקפיים מתוצרת איראנית במהלך תקיפות אוויריות שערכה באוקראינה, וכי האוקראינים הצליחו להפיל לקרקע חלק לא מבוטל מהרחפנים.

לפי הערכות מודיעין מהימים האחרונים, איראן מתכננת משלוח ראשון של שני טילים בליסטיים איראניים ידועים לטווח קצר המסוגלים לפגוע במטרות למרחקים של 300 ו-700 קילומטרים. אם יתבצע, זה יהיה המשלוח הראשון מסוגו לרוסיה מאז תחילת המלחמה.

בתגובה לפרסומים, צייץ שר התפוצות נחמן שי בחשבון הטוויטר שלו וכתב: "הבוקר נמסר כי איראן מעבירה טילים בליסטיים לרוסיה. נסתיימו הספיקות איפה ישראל צריכה לעמוד בסכסוך הדמים הזה. אין מקום לצדקנות עוד. הגיעה העת שנגיש לאוקראינה סיוע צבאי כפי שעושות ארה״ב ומדינות נאט״ו".

הדיווחים מגיעים בצל ההכחשות של איראן בדבר העברת כלי טיס בלתי מאוישים לרוסיה, כך שר החוץ האיראני שוחח במהלך סוף השבוע האחרון עם מקבילו הפורטוגלי בעקבות הטענות מצידה של קייב וגורמים במודיעין האמריקאי כי מדינתו מספקת מל"טי קמיקזה למוסקבה עבור המלחמה באוקראינה, ואמר כי איראן לא "מספקת ולא תספק" נשק לשימוש התקפי במלחמה המתחוללת על אדמת אוקראינה.

עוד הוסיף כי "אנו מאמינים שחימוש של מי מהצדדים יאריך את המלחמה, ואנחנו לא חושבים שמלחמה זו הדרך הנכונה; לא באוקראינה, לא בתימן, לא בסוריה ולא באפגניסטן".

תגיות:
איראן
/
מל"טים
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף