הנגיף משתולל: הערכה כי מיליוני סינים נדבקים בקורונה בכל יום

כ-37 מיליון אזרחים בסין צפויים להידבק בנגיף הקורונה במשך יממה במהלך השבוע הקרוב, כך נכתב בפרוטוקולים מפגישה פנימית של ועדת הבריאות הלאומית על פי דיווח בבלומברג

לוגו reuters צילום: רויטרס
התפרצות קורונה בסין
התפרצות קורונה בסין | צילום: רויטרס

לצד זאת, את הנתונים המדוייקים של התפשטות הקורונה, ניכר כי לא ניתן להסיק בדיוק. ביממה האחרונה דיווחה סין על פחות מ-4,000 מאומתים לנגיף הקורונה, ללא מקרי מוות חדשים זה היום השלישי ברציפות. הנתונים הנמוכים מתבססים על כך שהרשויות צמצמו את הקריטריונים לפיהם מוגדר מוות בשל הנגיף, דבר העורר ביקורת ממומחים רבים.

ג'אנג וונגונג, מנהל המרכז הלאומי למחלות זיהומיות, אמר בתקשורת המקומית כי סין "צפויה להגיע לשיא מאומים תוך שבוע". לדבריו, "השיא גם יגביר את שיעור החולי הקשה, ויהיה לכך השפעה מסוימת על כל המשאבים הרפואיים", אמר והוסיף שהגל יימשך עוד חודש או חודשיים.

תגיות:
סין
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף