שבעה בני אדם נהרגו בתקיפה רוסית בחרסון; זלנסקי: "הורגים בשביל ההנאה"

שבעה בני אדם נהרגו ו-20 נפצעו בתקיפה רוסית במרכז העיר חרסון שבדרום אוקראינה ערב חג המולד, כך מסר קירילו טימושנקו, סגן מנהל לשכתו של נשיא אוקראינה. ולדימיר זלנסקי: "לא מדובר בהתקפות על מתקנים צבאיים"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חרסון תחת אש. באדיבות רויטרס | צילום:

"לא מדובר בתקיפות על מתקנים צבאיים", הוסיף זלנסקי, "זו לא מלחמה, אלא רצח לשם ההנאה ולצורך האיום על האזרחים".

כזכור, נשיא אוקראינה הודיע כי הוא חזר למקום מושבו בקייב, לאחר ששב מביקור מדיני בוושינגטון. מדובר בפעם הראשונה בה יצא את גבולות אוקראינה מאז פתיחת המלחמה עם רוסיה. "אני במשרד ואנחנו עובדים לקראת הניצחון", אמר זלנסקי בסרטון שפורסם בעמוד הטלגרם שלו.

במהלך ביקורו בארה"ב נשא המנהיג האוקראיני נאום בקוגנרס האמריקאי בו התייחס לצורך של מדינתו בחימוש הצבא אל מול המשך המתקפות הרוסיות. "יש לנו ארטילריה, כן, תודה. אך האם זה מספיק? בכנות, לא באמת". הוא הוסיף כי "הכסף שלכם אינו צדקה, זוהי השקעה בביטחון העולמי ובדמוקרטיה, שאנחנו מנהלים בדרך האחראית ביותר".

תגיות:
ולדימיר זלינסקי
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף