על רקע צרותיה הכלכליות: ירידה חדה בירי הארטילרי הרוסי באוקראינה

על פי מספר מקורות בינלאומיים, חלה לאחרונה ירידה דרמטית בירי הארטילרי הרוסי, במלחמה באוקראינה. עקב הסנקציות שהוטלו עליה, ברוסיה נכנסו לקשיים כלכליים ושוקלים להכביד את עול המיסים על האזרחים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין | צילום: Sputnik Mikhail Metzel Pool via
2
גלריה

להתפתחות זו יכולות להיות מספר סיבות, בין אם מחסור באספקה הרוסית, ובין אם מדובר בחלק מהיערכות טקטית מחדש של הרוסים. הירידה מהווה עדות נוספת להיחלשות הרוסית בשדה הקרב, כך על פי הגורמים האמריקאים. ההתפתחות מגיעה על רקע אספקה צבאית משמעותית נוספת אותה האוקראינים צפויים לקבל בקרוב מהמערב.

מלחמת רוסיה-אוקראינה: פיצוץ צינור גז ברוסיה (רויטרס) | צילום:

ארה"ב וגרמניה הודיעו בשבוע שעבר כי לראשונה במלחמה, יספקו לאוקראינים רכבי לחימה משוריינים, כמו גם סוללת פטריוט, שתסייע לצבא הרוסי להתמודד עם מתקפות אוויריות. עוד דווח, כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין פועל בימים לאלו להגביר את התמיכה הפנימית במדינתו, כלפי המלחמה שהחל בסוף חודש פברואר האחרון.

חייל בגבול אוקראינה רוסיה
חייל בגבול אוקראינה רוסיה | צילום: REUTERS/Antonio Bronic

כתוצאה מכך, רוסיה לקחה הלוואה חסרת תקדים של 56 מיליארד שקלים. במהלך השנים, הכנסותיה של רוסיה ממכירת נפט, גז וסחורות אחרות סייעה לה רבות בהתמודדות הכלכלית, אך כאמור מאז הטלת הסנקציות עליה, הדבר השתנה לרעתה באופן משמעותי.

פוטין כבר הורה לדון בהעלאת מיסים אפשרית, והשלטון תחתיו אף החל בצמצום הוצאות שאינן מלחמתיות. הגירעון הרוסי השנה צפוי לעמוד על 2% מהתוצר המקומי הגולמי.

תגיות:
ולדימיר פוטין
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף