בהודעת משרד ההגנה האוקראיני לא נמסר כל נימוק להחלטה על הפיטורים, אך כן נמסר כי הם הוגשו "לבקשתם". זאת, לאחר שנשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, הצהיר על שינויים בתפקידים בממשלה ובתפקידי הבכירים במשרד ההגנה. זלנסקי כבר הודיע בעבר כי הוא "נשבע" להילחם בשחיתות, על רקע שורה של סערות בשרשרת הפיקוד של הצבא.
ביום ראשון האחרון, פיטרה ממשלת אוקראינה את סגן השר לפיתוח עירוני, ואסיל לוזינקיץ', בחשד ללקיחת שוחד. במקביל, משרד ההגנה הודיע על פתיחת חקירה בגין האשמות של ניפוח מחירים עבור מוצרי מזון המיועדים לצבא. משרד ההגנה האוקראיני הכחיש את הטענות, ודחה כל האשמה של שחיתות.
במחקר שנעשה על ידי סת' ג'ונס, סגן נשיא בכיר במרכז למחקרים אסטרטגיים ובינלאומיים, חשף עוד יותר את הבעיה בה נמצאת ארה"ב. על פי המחקר, הבסיס התעשייתי והביטחוני בארה"ב אינו כרוך "לסביבה הביטחונית הקיימת כעת". לדבריו, "התעשייה פועלת באופן המותאם יותר לסביבה בזמן שלום". המחקר גם שיקף חששות בקרב בכירי צבא, קונגרס וגורמים ממשלתיים אחרים, כי התחמושת תיגמר במהירות גבוהה יותר, במלחמה פוטנציאלית עם סין במזרח הרחוק. לדבריו של ג'ונס, "איך ניתן להרתיע את סין ביעילות אם אין לך מלאי מספיק של התחמושת שאתה זקוק לה?".