בצוות החילוץ הישראלי שייצא לטורקיה מתריעים: "סביר להניח שהקטסטרופה גדולה בהרבה"

ערן מגן, שלקח חלק במאמצי החילוץ לאחר רעידת האדמה שהתרחשה ב-1999 באיזמיט, יצא עם צוות מדריכי חברת מגן כדי לסייע לטורקים: "אם מדובר ברעידה אופיינית למגניטודה הזו, אז מה שדווח זה כלום לעומת מה שקורה שם"

תמונה צילום: ללא
רעידת אדמה בטורקיה (צילום: רשתות טורקיות) | צילום:

"הייתי בכמה רעידות אדמה בטורקיה. אם מדובר ברעידת אדמה אופיינית למגניטודה הזו, אז מה שמספרים בתקשורת זה כלום לעומת מה שקורה שם", מזהיר מגן, שמוסיף: "סביר להניח שהקטסטרופה הרבה יותר גדולה. צריך להבין שהבנייה שם לא חזקה, ולא עם הרבה ברזל, והבטון הוא לא בטון חזק. אני מאמין שבשתי רעידות האדמה יהיה הרס גדול יותר ממה שדווח".

חברי המשלחת
חברי המשלחת | צילום: באדיבות משלחת ICL - מגן
הרס רב בטורקיה לאחר רעידת האדמה הקטלנית
הרס רב בטורקיה לאחר רעידת האדמה הקטלנית | צילום: רויטרס

כשאני שואל אותו על האתגרים שבפניהם צפוי לעמוד צוות החילוץ בראשותו בזירה, הוא מסביר: "האתגר הכי גדול בסיטואציה הזו עבור צוותי חילוץ כמו שאני מוציא, שהם קטנים יחסית, הוא פשוט לבחור איפה מתחילים לעבוד. על כל יד עובדת שיש שם מנסים למשוך אותך 10 אנשים לעברם".

בהתייחס לאופן שבו ישראל נערכת לרעידת אדמה כזו, מבהיר מגן: "אין מדינה בעולם שערוכה לקסטרופה כזו. ישראל דווקא בשנים האחרונות עושה מהלכים יפים כדי למזער את הנזק בכל מה שקשור לנושא החילוץ. החברה שלי, למשל, עושה עבור פיקוד העורף הכשרה של צוותים בלמעלה מ-150 עיריות בשנה, כך שלמעשה לכל עיר בישראל יש צוות חילוץ. אנחנו עושים 2,900 קורסים בשנה לכיתות י', ומלמדים אותם איך לעזור לעצמם ולסביבה. אני מאמין שבישראל תהיה קצת יותר מסוגלות מאשר במקומות אחרים, לאו דווקא צבאית, אלא אזרחית".

תגיות:
טורקיה
/
רעידת אדמה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף