בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג הוציא צו מעצר נגד פוטין בגין פשעי מלחמה

בית הדין הפלילי הבינ"ל בהאג הוציא צו מעצר נגד נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, בגין פשעי מלחמה. בתגובה, משרד החוץ הרוסי טען: "לצו המעצר נגד הנשיא אין שום משמעות"

לוגו reuters צילום: רויטרסמעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ולדימיר פוטין
ולדימיר פוטין | צילום: רויטרס

בית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג הוציא היום (שישי) צו מעצר נגד נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בגין פשעי מלחמה באוקראינה, זאת אחרי יותר משנה של מלחמה בין המדינות. בהצהרת בית המשפט, נטען כי פוטין "אחראי לכאורה לפשע המלחמה של גירוש בלתי חוקי של ילדים ושל העברה בלתי חוקית של ילדים מאזורים כבושים באוקראינה לפדרציה הרוסית".

מוסקבה הכחישה בעבר רבות את ההאשמות לפיהן כוחותיה ביצעו פשעי מלחמה במהלך הפלישה לאוקראינה, ולאחר הוצאת צו המעצר, משרד החוץ של רוסיה הודיע: "לצו המעצר נגד פוטין אין שום משמעות".

מנגד, ראש הסגל של נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי התייחס לצו המעצר שהוצא נגד נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בגין פשעי מלחמה, ואמר כי "צו המעצר נגד פוטין הוא רק ההתחלה".

בתוך כך, בית הדין בהאג הוציא צו מעצר גם נגד מריה אלכסייבנה לבובה-בלובה, הנציבה לזכויות ילדים בלשכת נשיא הפדרציה הרוסית, בגין האשמות דומות.

תגיות:
ולדימיר פוטין
/
בית הדין הפלילי הבינלאומי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף