על פי ניתוח המכון, רוסיה חוששת מחזרה להסכם הגרעין, שכן המשמעות היא הסרת הסנקציות הכלכליות על איראן. חוקרי המכון הסבירו, כי בהסרת הסנקציות, איראן לא תצטרך להישען על הטכנולוגיה הרוסית לפיתוח תעשיית הנפט במדינה. כמו כן, במוסקבה חוששים כי איראן תמתן את המדיניות האנטי-אמריקאית לצד הקרמלין.
בתוך כך, עוד הסבירו חוקרי המכון, כי "רוסיה לא חוששת מאיראן גרעינית, כמו שהיא חוששת מברית עם המערב, שכן, המערב יכול להשתמש בה ככלי להחליש את מוסקבה ולחדור למרכז אסיה". כזכור, רוסיה היא זו שמנעה את החתימה הסופית על הסכם הגרעין בווינה. זאת, לאחר שמוסקבה ביקשה מוושינגטון ערבויות על כך שהיחסים הכלכליים בין טהרן למוסקבה לא יהיו כפופים לסנקציות שיטיל המערב, בגלל הפלישה לאוקראינה.
עם זאת, הבקשה הרוסית לא הטיבה עם איראן, שכן טהרן רצתה להגיע להסכם, אך יחד עם זאת, לא רצתה לקלקל את יחסיה עם מוסקבה, שתמכה בה בזמנים הקשים, במיוחד כשהרפובליקה האסלאמית הייתה כפופה לסנקציות של ארה"ב בעשורים האחרונים. בהמשך, הסבירו חוקרי המכון, כי איראן אכן שואפת לחזרה להסכם, כדי להרגיע את החששות במערב, במיוחד לאחר ביקורו של מנכ"ל הסוכנות הבין-לאומית לאנרגיה אטומית, רפאל גרוסי, בטהרן.
גרוסי, שדיבר במהלך מסיבת עיתונאים משותפת עם מוחמד אסלמי, ראש הארגון לאנרגיה אטומית של איראן, ציין כי השיחות נמשכות עם איראן על שתי קבוצות של עניינים חשובים כולל מגזר המדע, ויש "ציפיות גדולות" לגבי התהליך. לדבריו, השיחות מתקיימות ב"אווירה של עבודה, כנות ושיתוף פעולה".