חשיפה דרמטית נוספת מהדלפות הפנטגון: רוסיה פעלה להפיל כלי טיס אמריקאי בשטח הסורי

מערכת ההגנה הרוסית פעלה להפיל מזל"ט אמריקאי בשטח סוריה בסוף השנה שעברה. המקרה נחשף רק לאחרונה, זאת כחלק מדליפת מסמכי הפנטגון שעוררו סערה בעולם

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מל"ט
מל"ט | צילום: רויטרס

הטיל נורה ע"י מערכת ההגנה האווירית הרוסית, אך לא הצליח להפיל את המזל"ט, כך אישר פיקוד מרכז ארצות הברית. על פי גורמים גורמים בכירים בצבא האמריקאי, בנוסף למלחמה שמתנהלת כבר מזה יותר משנה באוקראינה, רוסיה הגבירה משמעותית את פעולותיה בשטח הסורי.

כוחות צבא אוקראינה נלחמים ברוסיה (צילום: רויטרס) | צילום:

"אנו יכולים לאשר שהמערכת "SA-22" שבשליטת רוסיה, ירתה טיל לעבר המל"ט האמריקאי", מסר דובר הפיקוד המרכזי של ארה"ב. מערכת ההגנה הרוסית המדוברת, הינה ניידת על  משאית חמושה בטילי קרקע-אוויר מונחי פיקוד וזוג תותחים אוטומטיים 30 מ"מ דו-קנה.

המערכת אף מחזיקה ביכולת להשתמש מכ"ם משולב, כמו גם בחיישן אינפרא אדום לטווח ארוך, על מנת לזהות ולעקוב אחרי מטרות שונות. על פי מספר דיווחים, המערכת מיועדת להתמודד בעיקר עם מטרות בגובה נמוך יחסית, כמו מסוקים, מל"טים, טילי שיוט ואמצעי לחימה אחרים, לרבות רקטות ארטילריות. כבר מספר שנים שהמערכת פרוסה בשטח סוריה במספר מוקדים שונים.

תגיות:
ארצות הברית
/
רוסיה
/
צבא סוריה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף