"מזועזעים": רוסיה הפציצה מלון ששימש כמחנה לילדים, ונמצאת תחת מתקפה חריפה

רוסיה תקפה בית מלון בזפוריז'יה ששימש בתור בסיס מרכזי בעיר עבור האו"ם, חברי ארגונים הומניטריים, וגם בתור מחנה יום לילדים. ההפגזות הותירו שני הרוגים ומספר רב של פצועים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אוקראינה
אוקראינה | צילום: רויטרס

רוסיה תקפה אתמול (חמישי) בית מלון בזפוריז'יה ששימש בתור בסיס מרכזי בעיר עבור האו"ם וחברי ארגונים הומניטריים אחרים. ההפגזות באזור חרקוב ובזפוריז'יה הותירו שני הרוגים ומספר רב של פצועים.

"אני מזועזעת מהחדשות שבית מלון שנמצא בשימוש תכוף על ידי אנשי האו"ם ועמיתינו מארגונים לא ממשלתיים התומכים באנשים שסובלים מהמלחמה נפגע מהתקיפה הרוסית בזפוריז'יה", אמרה בראון וכינתה את התקיפה "בלתי קבילה לחלוטין".

הצפות ענק באוקראינה בעקבות פיצוץ הסכר ע"י רוסיה | צילום: רויטרס

בראון הוסיפה שהיא ועמיתיה שהו במלון במהלך ביקוריהם הקודמים באזור. המלון שימש כבסיס האו"ם לפינוי אזרחים ממפעל אזובסטאל במריופול בשנה שעברה. "מספר ההתקפות חסרות ההבחנה הפוגעות בתשתיות אזרחיות, הרג ופציעת אזרחים, הגיע לרמות בלתי נתפסות. התקפות אלו מפרות את החוק ההומניטארי הבינלאומי", אמרה בראון.

בנוסף, בראון קראה לרוסיה לעמוד בהתחייבויותיה על פי המשפט ההומניטארי הבינלאומי ולהפסיק לאלתר התקפות חסרות הבחנה על אוקראינה. משרד ההגנה של אוקראינה אמר שהמלון משמש גם כאתר של מחנה יום לילדים שסיים את פעילותו היומית כשעה לפני התקפת רוסיה.

תגיות:
האו"ם
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף