"ערפדים": הנשק האוקראיני שרוסיה לא מצליחה להתמודד איתו

משרד ההגנה האוקראיני שיתף בימים האחרונים סרטונים של ה"ערפרד", כלי הטיס הבלתי מאויש מתוצרת קייב. לפי טענת האוקראינים, הכטב"ם החדש עמיד בפני לוחמת ל"א, ופוגע בהצלחה בכלים של הצבא הרוסי

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מתקפת הטילים המאסיבית על מוסקבה | מלחמת רוסיה אוקראינה | צילום: רויטרס

פדורוב שמשמש גם כשר לטרנספורמציה דיגיטלית של אוקראינה, אמר מוקדם יותר החודש כי "אוקראינה בדרך להיות מובילה בעולם בתחום ייצור הרחפנים". לדבריו, "18 חודשי הלחימה עוררו שינוי גדול בייצור כלי הטיס הבלתי מאוישים באוקראינה, בעוד שנה, תעשיית המל"טים האוקראינית תייצר סוגים שונים של כלי טיס מסוג זה. לפני הפלישה, התעשייה האוקראינית התמקדה בעיקר במטוסי סיור, וכיום ההתמקדות היא במפציצים".

ה"ערפדים", כלי הטיס הבלתי מאוישים מתוצרת אוקראינה, יכולים לשאת מטען של עד 15 ק"ג, ומשמשים בעיקר כדי לפגוע בכלי רכב צבאיים כמו משוריינים וטנקים, ומחסני תחמושת. פדורוב הסביר כי "כל כטב"ם מצויד במצלמה תרמית, כך שהוא יעיל גם בלילה. בקרוב תראו את התוצאות המשמעותיות של הכלים האלו". ביום שני האחרון אף טען כי הצבא האוקראיני הצליח לפגוע ב-33 טנקים רוסיים, 43 כלי רכב משוריינים ו-10 מחסני דלק, הכל תודות ל"ערפרדים".

תגיות:
אוקראינה
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף