טרם החתימה על הסכמי אברהם, הרשות הפלסטינית גינתה בחריפות את המדינות הערביות שעתידות לקיים יחסים דיפלומטיים מלאים עם ישראל. לאחר שהפלסטינים עמדו מהצד וגינו, וראו כי אין לכך כל השפעה, השינוי בקרב ההגנה הפלסטינית מוכיח כי יש לרמאללה מה להרוויח באמצעות מעורבות במשא ומתן לנורמליזציה בין ריאד וירושלים. לטענת איברהים דלאלשה, אנליסט פוליטי פלסטיני, "ההנהגה הבינה את הטעות שלה, ולכן חשבו על הכל מחדש. אין אלטרנטיבה אחרת לפלסטינים, הסעודים מצדם מבקשים גם ויתורים משמעותיים, יותר מאלו שהוצגו ב-2020 על ידי האמירתיים".
בשנת 2020, הבטיחה איחוד האמירויות רק מחווה סמלית עבור הפלסטינים - דחייה זמנית של התכנית הישראלית לסיפוח הגדה המערבית. האנליסטים הפלסטינים מודעים לחשיבותה של סעודיה במזרח התיכון, ועל כן מסבירים כי ההנהגה הפלסטינית רוצה לזכות במשהו "משמעותי יותר" עבור הציבור.
קודם לכן, התייחס גורם מדיני בכיר לאפשרות של הגעה לנורמליזציה עם הסעודים: "את הסכמי אברהם ניהלנו במשך שלוש שנים, ואף אחד לא ידע מהנעשה, בסביבת רה"מ ידעו 3-4 אנשים וזה לא זלג החוצה. עם סעודיה זה דבר אחר, המשך ישיר של הסכמי אברהם, שינוי משמעותי. יש מאמץ משותף של שלוש מדינות. ביטחון ישראל לא יוקרב כאן – זה מה שאפשר לומר בביטחון מלא". עוד ביקש להדגיש: "חוזה הגנה עם ארה"ב, זה מה שמעניין אותם. גם הנושא הפלסטיני שהסעודים מעלים - גם במקרה הזה, ביטחון ישראל לא ייפגע".