"אני מתבייש": הנאום המרגש של קנצלר גרמניה בעד ישראל

קנצלר גרמניה, אולף שולץ, נאם היום בבית הכנסת המרכזי בברלין, זאת לרגל ציון 85 שנה ל"ליל הבדולח", והתייחס לעלייה המדאיגה באנטישמיות במדינה: "אני כועס על הביטויים האחרונים של האנטישמיות בגרמניה"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
נתניהו במסיבת העיתונאים בגרמניה עם הקנצלר שולץ | צילום:

קנצלר גרמניה, אולף שולץ, נאם היום (חמישי) בבית הכנסת המרכזי בברלין, בנאום שהועבר בשידור ישיר בטלוויזיה הגרמנית, זאת לרגל ציון 85 שנה ל"ליל הבדולח", המצוין בגרמניה בסדרת אירועים פומביים באתרים יהודיים, בהשתתפות פוליטיקאים ואנשי ציבור גרמניים.

"לישראל יש את הזכות להגן על עצמה מפני הטרור הברברי של חמאס", אמר שולץ בנאומו. עוד התייחס לתקריות האנטישמיות שקרו לאחרונה בגרמניה, דוגמת שני בקבוקי התבערה שהושלכו לעבר בית כנסת על ידי רעולי פנים, או סימון בגרפיטי של מגן דוד על ידי אלמונים בחלק מבתי היהודים בגרמניה. "אני כועס ומתבייש בביטויים אחרונים של אנטישמיות בגרמניה, לא אסבול את זה".

עוד הדגיש שולץ את מחויבותה של גרמניה להבטיח שההיסטוריה לא תחזור על עצמה וכי הקהילה היהודית תהיה מוגנת על ידי הרשויות במדינה: "לא תתאפשר אזרחות גרמנית לאנטישמיים. אך אל לנו לתהות על מקום של יותר מ-5 מיליון אזרחים מוסלמיים".

כאמור, ציון "ליל הבדולח" מגיע בתקופה מתוחה במיוחד עבור חברי הקהילה היהודית גרמניה, שחווים עלייה משמעותית במספר האירועים על רקע אנטישמי ברקע המלחמה בישראל.

תגיות:
גרמניה
/
אולף שולץ
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף