פרשת שגיב יחזקאל: עיתונאי ישראלי עלה ל-BBC בערבית - והורד משידור

העיתונאי הישראלי עוזי דן פרסם ב-X כי הוא הורד משידור בערוץ הטלוויזיה של BBC world service, זאת לאחר שדיבר על פרשת שגיב יחזקאל: "אמרתי שהתגובה הטורקית היתה בלי פרופורציות. הורדתי משידור"

ג'וש ארונסון צילום: באדיבות המצולם
שחקן הכדורגל שגיב יחזקאל מגיע לבית המשפט בטורקיה. צילום: רשתות חברתיות | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א'

"דיברתי ברדיו BBC על פרשת יחזקאל והמגיש היה ענייני והוגן", כתב דן. "וגם בערוץ הטלוויזיה הערבי של BBC world service והוזהרתי להיות מתון כי דברי מתורגמים לערבית. הייתי, אמרתי שהתגובה הטורקית היתה בלי פרופורציות, שאיש הסושיאל של אנטליהספור העלה את התמונה ושיחזקאל הזדהה עם בני עמו. הורדתי משידור".

בשיחה למעריב עוזי אמר "זה היה מאוד מאכזב. הם די רדפו אחרי כי רצו צד ישראלי; כאמור ביקשו להיות מתון ואמרתי דברים זהירים ולא בעייתים לכל אוזן ניטרלית - ובל זאת".

כזכור, שגיב יחזקאל, שחקן אנטליאספור כבש אתמול שער אותו הקדיש לחטופים הישראלים ובעקבות כך שר המשפטים הטורקי הודיע כי הפרקליטות פתחה בחקירה נגד השחקן, שבהמשך הובילה לעיכובו לחקירה באנטליה.

השחקן הישראלי התייצב בהמשך בפני שופט ולאחר מכן שוחרר ממעצר ויגורש לישראל. בתוך כך, בטורקיה דווח כי במסגרת החקירה, אמר יחזקאל כי "אני לא תומך במלחמה, רק רוצה שהיא תסתיים".

תגיות:
BBC
/
שגיב יחזקאל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף