בדרך למלחמה רב זירתית: משלוחי הנשק שבדרך למזרח התיכון

נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן רמז במסיבת עיתונאים כי אינו מטיל אחריות ישירה על איראן. בטהרן הכחישו את מעורבותם, אך הודיעו כי "יתעמתו בכוח" מול כל תגובה אמריקאית. שתי המדינות לא מעוניינות בהסלמה

לוגו reuters צילום: רויטרסמעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
צבא איראן
צבא איראן | צילום: Iranian Army/WANA
3
גלריה

ביידן, שדיבר עם עיתונאים כשעזב את הבית הלבן למסע בחירות בפלורידה, הוסיף כי ארצות הברית "אינה זקוקה למלחמה רחבה יותר במזרח התיכון", מה שיכול לרמז על תגובה מתונה - כיוון שאינו רוצה להסלים את המצב.

על פי דיווחים, מספר רב של נשקים אמריקאיים ובריטים עושים כעת את דרכם למזרח התיכון, מה שמרמז על תחילתה המתקרבת של המתקפה.

עוד נשאל הנשיא האמריקאי האם הוא רואה באיראן אחראית לתקיפה, והגיב כי המדינה השיעית "מספקת את הנשק". כשנשאל שוב האם הוא מטיל על איראן את האחריות הישירה לאירועים, ענה: "נקיים דיונים בנושא". כשנשאל מה הוא אומר לאלו במפלגתו המודאגים מהסלמה, ענה: "אנחנו נראה".

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן
נשיא ארה''ב ג'ו ביידן | צילום: REUTERS/Jonathan Ernst

נזכיר, כי איראן מצידה הכחישה מעורבות במתקפה. עם זאת באל-ג'זירה דיוח, כי ארצות הברית שלחה דרך צד שלישי יותר מהודעה אחת לטהרן במהלך היומיים האחרונים. "הודעותיה של וושינגטון אישרו כי אינם רוצים מלחמה גלויה, ומזהירות כי הרחבת המלחמה תענה בפעולה אמריקאית", דווח. עוד לפי העיתון הערבי, טהרן דחתה את האיומים של ארצות הברית, ושקלה "לכוון את שטחה לקו האדום" בכדי שארה"ב תקבל "תגובה הולמת". באיראן הסכימו שאינם רוצים מלחמה עם ארה"ב, אך הזהירו כי "יתעמתו בכוח" מול כל תקיפה אמריקאית.

ג'ו ביידן
ג'ו ביידן | צילום: מירים אלסטר, פלאש 90

הבסיס נגדו בוצעה התקיפה, הידוע בשם "מגדל 22", הוא עמדה קטנה המחוברת למחנה פליטים בסמוך לגבול עיראק-סוריה. כוחות המבצעים המיוחדים האמריקאים השתמשו במקום כדי לחצות לסוריה ולסייע במלחמה נגד דאע"ש. זוהי גם נקודה הנמצאת במרחק של כמה קילומטרים בלבד מבסיס א-תנף, שהותקף עשרות פעמים על ידי מיליציות איראניות מאז אוקטובר.

זו הפעם הראשונה בה נהרגים אנשי צוות אמריקאים במזה"ת במהלך מתקפות הכטב"מים החוזרות ונשנות על הבסיסים בעיראק, סוריה ועכשיו גם ירדן, מאז פרוץ המלחמה בחודש אוקטובר האחרון.

התקיפה של מיליציות פרו איראניות בדצמבר 2023 | צילום: רשתות ערביות, שימוש לפי סעיף 27 א'
תגיות:
איראן
/
ארה"ב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף