דיווח אמריקאי: ביידן כינה את נתניהו בשיחות סגורות "בחור רע בטירוף"

יחסיהם של נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן וראש הממשלה בנימין נתניהו נמצאים בתחום אפור בימים שחלפו מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל. על פי דיווח באתר פוליטיקו האמריקאי, ביידן כינה את נתניהו "בחור רע בטירוף"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בנימין נתניהו וג'ו ביידן בנתב"ג
בנימין נתניהו וג'ו ביידן בנתב"ג | צילום: אנה ברסקי

לטענת כותב המאמר באתר פוליטיקו, החשש העיקרי של ביידן הוא שנתניהו מבקש לגרור את ארצות הברית למלחמה כוללת במזרח התיכון, שתבטיח זרימה של נשק וחיילים אמריקנים ושבתוך כך, הלחץ על נתניהו להפסיק את המלחמה בעזה יתפוגג, ביחד עם הלחצים הפוליטיים הפנימיים על ראש הממשלה.

על פי הפרשנות, הנשיא לא יודה בדברים בפומבי, אבל הוא מתחיל להפגין אותות לכך שהוא שומע את תלונותיהם של הפעילים הפרו פלסטיניים.

דוגמאות לכך הן הצו הנשיאותי שפרסם נגד מתנחלים שביצעו מעשים אלימים נגד פלסטינים, והתבטאות שלו שלפיה הוא מתפלל לשלומם של "מי שמוחזקים כבני ערובה תחת הפצצות, ומי שנעקרו מבתיהם".

בנימין נתניהו על עסקת החטופים (צילום: רועי אברהם / לע״מ) | צילום: צילום: רועי אברהם, מקליט: בן פרץ
תגיות:
בנימין נתניהו
/
ג'ו ביידן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף