"המלחמה לא התחילה בעזה": זוכת פרס נובל לספרות במאמר מפתיע

זוכת פרס נובל לספרות לשנת 2009, הרטה מולר פרסמה מאמר בו טענה כי המלחמה ״לא התחילה בעזה״ אלא בשבעה באוקטובר ואף מתייחסת למלחמת יום כיפור שהתרחשה חמישים שנה קודם לכן

בר שפר צילום: אבשלום ששוני
ישראלים עם דגל ישראל
ישראלים עם דגל ישראל | צילום: REUTERS/Eliana Aponte

בטור הדעה שהיא מפרסמת היא טוענת כי המלחמה הזו ״לא התחילה בעזה״ אלא בשביעי לאוקטובר ואף מציינת את מלחמת יום כיפור שהתרחשה חמישים שנה קודם לכן במתקפות סוריה ומצרים, כשהשביעי באוקטובר עמד בסימן המלחמה.

הפגנת משפחות החטופים בדרך בגין | צילום: אבשלום ששוני

עוד היא כותבת כי ״טבח השביעי באוקטובר של חמאס היה הרס מוחלט של הציוויליזציה. הכילה תאוות דם שלא חשבה שאפשרית בימינו״ היא ממשיכה ואומרת כי חמאס למעשה ניפץ את האמונה שהיהודים מוגנים במדינתם שלהם ״האמנה המייסדת של חמאס קבעה בבירור שהמטרה היא השמדת היהודים״ ותוקפת את שלטון הברזל של חמאס ברצועה ״שומרת אותם עניים... הקים דיקטטורה בלתי מעורערת״.

תגיות:
ישראל
/
פרס נובל
/
ספרות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף