עד 25 שנות מאסר: האנטר ביידן הורשע בפרשת רכישת הנשק

האנטר ביידן, בנו של נשיא ארה"ב, הורשע בשלושת האישומים במשפטו בעוון רכישת נשק בניגוד לחוק תוך התמכרות פעילה לסמים ודיווח כזב בנושא; העונש המירבי לעבירות עומד על 25 שנות מאסר

בר שפר צילום: אבשלום ששוני
האנטר ביידן
האנטר ביידן | צילום: REUTERS/Kevin Lamarque
2
גלריה

ביידן הבן הורשע בכל שלושת האישומים הפליליים הקשורים לרכישת אקדח ב-2018. נטען כי שיקר כשהצהיר בטופס חובת רכישת אקדח שהוא לא צורך סמים באופן בלתי חוקי או מכור לסמים בעת הרכישה.

ג'ו ביידן ובנו האנטר
ג'ו ביידן ובנו האנטר | צילום: רויטרס

אתמול הודיעו עורכי דינו של האנטר ביידן כי לא יעיד במשפט. חבר המושבעים מצא את ביידן הבן אשם בשקר לסוחר נשק בעל רישיון פדרלי, בטענה כוזבת על אי שימוש בסמים. לפיך האקדח היה בבעלותו באופן בלתי חוקי למשך 11 ימים.

העונש המירבי על העברות עומד על 25 שנות מאסר בפועל, אם כי המורשעים בפעם הראשונה לרוב לא מקבלים את העונש המקסימלי.

כבר בשבוע שעבר התייחס ג'ו ביידן למשפט בנו ואמר אמר כי הוא "גאה ואוהב את הבן שלו", אך הוסיף כי לא יחון אותו אם יורשע.

תגובת הנשיא להרשעת בנו היום: "כל כך הרבה משפחות שיקיריהן נאבקים בהתמכרות מבינות את תחושת הגאווה שבלראות מישהו שאתה אוהב יוצא מן הצד השני, כל כך חזק ועמיד בהחלמתו. כפי שאמרתי גם בשבוע שעבר, אקבל את תוצאות המשפט ואמשיך לכבד את ההליך השיפוטי ככל שהאנטר ישקול לערער על ההחלטה".

תגיות:
ג'ו ביידן
/
האנטר ביידן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף