הרצח היה מתועד: פרטים חדשים על ניסיון ההתנקשות בטראמפ

ניסיון התנקשות נוסף נגד טראמפ סוכל במגרש הגולף שלו, כאשר ה-FBI פתח באש לעבר חמוש שזוהה מכוון רובה לתוך המגרש. החשוד, ריאן ווסלי רוט, נעצר מאוחר יותר ללא נשק ונתפס במחוז מרטין סמוך למקום האירוע

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מגרש הגולף הבינלאומי של טראמפ בווסט פאלם ביץ'. זירת האירוע
מגרש הגולף הבינלאומי של טראמפ בווסט פאלם ביץ'. זירת האירוע | צילום: רויטרס
2
גלריה
צילום ממצלמות אבטחה של החשוד שנעצר בעקבות ניסיון ההתנקשות
צילום ממצלמות אבטחה של החשוד שנעצר בעקבות ניסיון ההתנקשות | צילום: ללא קרדיט

בהודעה לפרסומים, טראמפ ציין שהוא בטוח ובריא. "אף אחד לא נפצע, תודה לאל", כתב. ראש שירות החשאי הקודם התפטרה בעקבות מחדלים שחשפו את חולשות האבטחה באירועים קודמים.

תחילה דווח ב"ניו יורק פוסט" כי קרב יריות התנהל מחוץ למגרש הגולף ושלטענת העיתון טראמפ לא היה היעד, אך בהמשך שונה הדיווח והובהר כי סוכן של השירות החשאי פתח באש לעבר החשוד. בנו של טראמפ, דונלד טראמפ ג'וניור, כתב בציוץ ברשת X כי רובה הסער של החשוד "התגלה בשיחים" לאחר התקרית.

לפי הדיווחים, טראמפ שהה במהלך הירי באזור החור החמישי והשישי במגרש, והסוכנים שזיהו את החשוד וירו לעברו היו מלפניו, כלומר קרוב יותר לחמוש. טראמפ, חובב גולף מושבע, מאובטח על ידי שירות החשאי במעגל אבטחה דינמי, עם סוכנים הנעים בעגלות גולף וברכבי שטח כמה "חורים" מלפניו ומאחוריו. בדרך כלל ישנו רכב משוריין במגרש על מנת לספק מקום מבטחים לטראמפ במקרה חירום כמו זה שאירע אמש.

הבית הלבן עדכן כי הנשיא ג'ו ביידן וסגניתו קמלה האריס - יריבתו של טראמפ בבחירות לנשיאות ב-5 בנובמבר - עודכנו על ניסיון ההתנקשות. "הם חשים הקלה מכך שטראמפ בטוח", נמסר. האריס כתבה לאחר מכן בציוץ ברשת X שהיא "שמחה" שטראמפ בטוח: "לאלימות אין מקום באמריקה".

ניסיון ההתנקשות מגיע כחודשיים לאחר ניסיון ההתנקשות הקודם בטראמפ ב-13 ביולי, במהלך עצרת בפנסילבניה, שנסתיים בפציעה קלה באוזן הנשיא לשעבר. מאז התקרית בפנסילבניה תוגברה האבטחה סביב טראמפ, וחשיפת המחדלים שאפשרו ליורה לתפוס עמדות ירי קרובות אליו הובילה להתפטרות ראש שירות החשאי, קימברלי צ'יטל.

תגיות:
דונלד טראמפ
/
ניסיון ההתנקשות בדונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף