כך מסקרים בעולם את חיסולו המסתמן של סינוואר ואיך באיראן?

ההודעה הדרמטית והדיווחים על חיסולו המסתמן של יחיא סינוואר, סחפו את רשתות התקשורת בעולם עם זאת גם מעבר לים עדיין לא מכריזים רשמית על חיסולו

בר שפר צילום: אבשלום ששוני
זירת חיסולו של יחיא סינוואר
זירת חיסולו של יחיא סינוואר | צילום: רשתות חברתיות
6
גלריה

הכותרת הראשית בעיתון האמריקאי ״הניו יורק טיימס״ מעדכנת כי ״ישראל בוחנת האם מנהיג חמאס נהרג בעזה״ כשגורמים ישראלים ששוחחו עם העיתון המרכזי אישרו את הידיעה בדבר מותו.

הניו יורק טיימס
הניו יורק טיימס | צילום: צילום מסך

העיתון האמריקאי ״הוושינגטון פוסט״ בכותרת ראשית לפיה בדיקות DNA יתבצעו על מה שמאמינים כי היא גופתו של סינוואר.

הוושינגטון פוסט
הוושינגטון פוסט | צילום: צילום מסך

סקיי ניוז הבריטית פתחה בשידור חי מיוחד בעקבות הידיעה עם הכותרת התמציתית: ״ישראל: קיימת אפשרות שמנהיג חמאס חוסל״, הידיעה על התמונה הגרפית שמסתובבת ברשתות החברתיות בה נראית גופתו של סינוואר וסביבה חיילי כוחות צה״ל כבר הגיע לאתר הבריטי.

סקיי ניוז
סקיי ניוז | צילום: צילום מסך

הכותרת הראשית באתר ה- BBC גם היא מיידעת על הערכות ישראל האם סינוואר חוסל, מספר גורמים מעורים בנושא ששוחחו עם ה- BBC טוענים שההערכות לכך שסינוואר נהרג ״גוברות״.

ה- BBC
ה- BBC | צילום: צילום מסך

התקשורת האיראנית מתחילה גם היא להעלות בהדרגה כתבות על חיסולו האפשרי של יחיא סינוואר, מה שיכול להוות אינדיקציה לכך שמנהיג חמאס אכן חוסל. סוכנות הידיעות האיראנית ״טסנים״ מצטטת את דיווחי התקשורת הישראלית כמו גם כלי התקשורת האיראני shafaqna.

כלי התקשורת האיראני shafaqna
כלי התקשורת האיראני shafaqna | צילום: צילום מסך
תגיות:
איראן
/
ארה"ב
/
יחיא סינוואר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף