הערכה: איראן תנצל את פיטורי גלנט - זה האיום החדש שיצא מטהרן עכשיו

סגן מפקד משמרות המהפכה איים באירוע לציון ארבעים ימים לחיסולי מחבלי חיזבאללה: "יש לנו בנק של מטרות גדולות". אמש דווח בחדשות 12 כי טהרן בוחנת מחדש את אופי פעולתה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
יירוטים של טילים איראנים | צילום: רשתות חברתיות
משמרות המהפכה באיראן
משמרות המהפכה באיראן | צילום: רויטרס

על פי דיווח אמש בחדשות 12, גורמים במערכת הביטחון מעריכים כי איראן בוחנת מחדש את אופי פעולתה המתוכננת כנגד ישראל. ההערכות מתבססות על שני גורמים: המשבר הפוליטי בישראל והמתיחות בין ישראל לארצות הברית. במערכת הביטחון מעריכים שאיראן תנסה לנצל את המשבר הפוליטי, והקרע שאולי ייווצר מול ארה"ב אם ייבחר נשיא לעומתי לישראל, במסגרת התקיפה שלה.

על פי מקור איראני שצוטט בעיתון האמריקאי, חרף הערכות המודיעין הישראלי בדבר מתקפה קרובה, טהרן "לא רוצה שהבחירות בארה"ב יושפעו מהמתקפה שלה", ולכן התגובה תצא לפועל רק אחרי הבחירות לנשיאות שמתקיימות היום - ולפני השבעת הנשיא החדש.

תגיות:
איראן
/
משמרות המהפכה
/
יואב גלנט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף