שנה למלחמה: המחלוקת בצמרת האיראנית מגיעה לשיאים חדשים

על פי אתר החדשות "איראן אינטרנשיונל", קיימת מחלוקת חריפה באיראן בין גורמי הממשל במדינה לין משמרות המהפכה באשר להחרפת הטון כלפי ישראל, זאת בעקבות המתקפה הישראלית האחרונה שבוצעה במדינה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
נתניהו במסר לעם האיראני | צילום: וידאו: נועם מטרי/ לע״מ, סאונד: יחזקאל קנדיל/ לע״מ.

גנרל עבדלרחים מוסוי, מפקד צבא איראן, הדגיש במהלך פגישתו עם משפחת אחד הלוחמים שנהרג במתקפה ישראלית כי "בהחלט נענה בצורה מוחצת על התקפות ישראל". הוא הוסיף: "הזמן והאופן של התגובה נגד ישראל ייקבעו על ידינו, והתגובה תהיה קשה ומיידית".

יממה לאחר דבריו של סלאמי, אמר סגן מפקד כוח קודס, עלי פדוי, בהלווית מזכ"ל חיזבאללה לשעבר, חסן נסראללה, כי "המהות של המהפכה האסלאמית לא תשאיר שום פעולה רעה ללא תגובה", והבטיח: "כמובן שניתן את תשובתנו הקשה והחוזרת על המתקפות הישראליות".

חסן נסראללה
חסן נסראללה | צילום: רויטרס

ביחס לשאלה האם ניצחונו של טראמפ בבחירות ישפיע על מדיניות איראן, פדוי הצהיר: "לגבי אויבי המהפכה – אין הבחנה ביניהם. כל המלחמה ביניהם היא באותו שדה ואי אפשר לראות שינוי בין כולם".

במקביל, בכירים בממשלת איראן שולחים מסר רך כלפי וושינגטון, כאשר שר החוץ של איראן, עבאס ערבכי, מסר בעקבות פגישתו עם ראש הסוכנות לאנרגיה אטומית, רפאל גרוסי, כי טהרן מוכנה לשוחח אך אינה מוכנה להתפשר תחת לחץ או איומים: "אנחנו מוכנים למשא ומתן המבוסס על אינטרסים לאומיים וזכויות בלתי ניתנות למיקוח, אך לא תחת איום".

בנוסף, יו"ר ממשלת איראן, מסעוד פז'אכיאן, אמר בפגישה עם בכירים לשעבר במשרד החוץ כי "המציאות עם ארצות הברית תדרש להיבחנות גם ברמה הבינלאומית, עלינו לנהל את הדברים בעצמנו".

תגיות:
איראן
/
משמרות המהפיכה האיראנים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף