הפוגרום באמסטרדם מאיים למוטט את ממשלת הולנד

חברת הממשלה ההולנדית נורה אחבר התפטרה היום מתפקידה, זאת בשל ״התבטאויות גזעניות״ בפרלמנט ובעקבות הפרעות כנגד יהודים באמסטרדם השבוע: ״הממשלה הזו אינה כאן עבור כל ההולנדים. זה פוגע באמון״

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הפרעות באמסטרדם
הפרעות באמסטרדם | צילום: רויטרס
3
גלריה

לפי מקורות המעורים בנושא, הממשלה ההולנדית מתמודדת עם קשיים סביב הדיון על אינטגרציה שהחל בעקבות הפרעות. עזיבתה של חברת הממשלה השנייה מטעם מפלגת NSC הדמוקרטית בזמן קצר מעמידה את הממשלה תחת מתח גבוה. גורם מעורב צופה שזה לא יסתיים בכך. פגישת חירום תתקיים כבר היום בערב.

ראש ממשלת הולנד מארק רוטה
ראש ממשלת הולנד מארק רוטה | צילום: REUTERS/Adriano Machado

אחבר הצטרפה הבוקר לישיבת הממשלה, שם הודיעה על עזיבתה. טרם ברור מה יעשו שאר חברי המפלגה. בינתיים לא נשללת האפשרות שגם הם יתפטרו, אך מקור בהאג מדגיש שהיו מצבים מתוחים כאלה גם בעבר. לפי מקורות, הסיבה להתפטרותה של הפוליטיקאית היא חוסר שביעות רצון מהאירועים בתוך הממשלה בעקבות הפרעות באמסטרדם לאחר משחק הכדורגל בין אייאקס למכבי תל אביב.

ביום שני האחרון, במהלך ישיבת הממשלה, נטען כי הרוחות התלהטו, ולדעת אחבר נאמרו ״הצהרות גזעניות״. נטען כי חברת NSC כבר ציינה שכנושאת משרה, היו לה התנגדויות לשימוש בשפה מסוימת מצד עמיתיה. עמדתה של אחבר גם גרמה לאי שקט בקרב חברים אחרים מהמפלגה. אחבר גם נכחה בישיבת הממשלה השבועית היום בבוקר, כשהיא יצאה מהמכונית עם אוזניות עדיין באוזניה ומיהרה פנימה.

הפוגרום באמסטרדם
הפוגרום באמסטרדם | צילום: רשתות חברתיות
תגיות:
גזענות
/
הולנד
/
אירופה
/
הפרעות באמסטרדם
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף