בהמשך לחשיפת מעריב: פרטים חדשים על הדיל בין מקרון לנתניהו בסוגיית צווי המעצר

משרד החוץ הצרפתי הבהיר היום כי ייתכן שנתניהו חסין ממעצר תחת צווי בית הדין הבינלאומי. גורם בכיר בצרפת ציין כי ההחלטה בנוגע למעצר נתניהו, אם יגיע למדינה, תתקבל בידי שופט צרפתי על בסיס בקשה מבית הדין

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פגישת מקרון ונתניהו
פגישת מקרון ונתניהו | צילום: מרק ישראל סלם
2
גלריה

משרד החוץ הצרפתי הבהיר היום כי ייתכן שנתניהו חסין ממעצר תחת צווי בית הדין הבינלאומי, מכיוון שישראל אינה חתומה על אמנת רומא שהקימה את בית הדין. "חסינויות כאלה חלות על ראש הממשלה נתניהו ושרים רלוונטיים אחרים, ויש להביאן בחשבון במקרה שבית הדין יבקש את מעצרם והסגרתם", כך נמסר.

בית הדין בהאג
בית הדין בהאג | צילום: רויטרס

גורם בכיר צרפתי ציין כי ההחלטה בנוגע למעצר נתניהו, אם יגיע לצרפת, תתקבל בידי שופט צרפתי על בסיס בקשה מבית הדין הבינלאומי. התבטאויות אלה מצטרפות לשורת צעדים דיפלומטיים המעידים על מורכבות יישום צווי המעצר הבינלאומיים נגד בכירים ישראלים.

נזכיר כי לאחר שבית הדין הפלילי הבינלאומי, ה-ICC, הוציא צווי מעצר נגד בנימין נתניהו ויואב גלנט, צרפת הודיעה כי בכוונתה לאכוף את הצווים. ישראל בתגובה העבירה מסר חריף למתווך האמריקאי, לפיו איננה מוכנה לקבל סיטואציה כאשר מדינה שפועלת נגדה באופן גלוי ומובהק - תהיה חלק מההסדר ותהיה חלק בוועדה המפקחת לצד ארה״ב, כך על פי שני גורמים בכירים.

בעקבות המסר, הופעל לחץ כבד על ישראל בכל זאת להסכים כי צרפת תהיה חלק מההסדר ומהוועדה המפקחת. נטען כי אחרת - כל ההסכם ייפתח מחדש והלבנונים יפוצצו את המגעים בישורת האחרונה כי הם עמדו על כך שצרפת תהיה חלק מההסכם. ישראל סירבה - ובשלב הזה החלו מגעים קדחתניים במאמץ לגשר על הפערים, במסגרתם צרפת הסכימה לרכך את עמדתה בנושא אכיפת הצווים, דבר שיש לו חשיבות והשלכות רוחב - ובעקבות כך ישראל הסכימה להשאיר את צרפת בתוך ההסדר.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
לבנון
/
צרפת
/
הפסקת אש
/
עמנואל מקרון
/
הסכם בלבנון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף