"למרות שזה עשוי להיראות לא מועיל, חיסול המנהיגים הבכירים של המורדים, ובראשם אל-ג'ולאני, לפני שהם ישיגו יותר תמיכה ואהדה מחברה נואשת הכמהה לשינוי ולחופש, יאפשר להנהגה לגיטימית לצמוח", כתב יוסף.
הוא הסביר בפוסט כי "לתת קרדיט או תגמול לג'יהאדיסטים על הפלת הדיקטטור הסורי האכזר זו טעות, הם אולי מילאו תפקיד חשוב, אבל הם לא הכוח האמיתי שהפיל את אסד. לאל-ג'ולאני יש פוטנציאל ליצור מדינת טרור עוצמתית שמעולם לא חווינו בעבר. הוא נוטה לבנות אותה לאט, בתשומת לב ובסבלנות. הטרוריסט העולמי הזה לא הפך מג'יהאדיסט למדינאי, לאפשר לו לשגשג יביא השלכות קטלניות על האנושות".
עוד כתב, כי "אימפריה אסלאמית חדשה נולדת, אל תאכילו אותה, תרעיבו אותה. רוב תושבי המזרח התיכון ושאר העולם אינם מבינים את ההשלכות ההרסניות של ההתפתחות החדשה בסוריה (אלשאם). הדור החדש של הג'יהאדיסטים מתוחכם יותר מכל ארגון טרור בעבר. יש להם סבלנות והם לא ממהרים לתקוף את אויביהם; האסטרטגיה החדשה שלהם היא לבנות תשתיות ומוסדות ולקבל הכרה עולמית לקראת הקמת אומה ג'יהאדיסטית".
יוסף, 46, מחבר הספר "בן החמאס" וסוכן מוסד לשעבר, נולד וגדל סמוך לרמאללה במשפחה שאביה, השייח' חסן יוסף ח'ליל, היה ממקימי ארגון הטרור חמאס. ב-1996 נעצר יוסף ובתקופת מאסרו השתנתה השקפת עולמו והוא יצא נגד האידאולוגיה של הארגון והפך למודיע של ארגון הביון הישראלי.
מאז מתקפת הטרור ב-7 באוקטובר הפך יוסף לאחד מדוברי ההסברה המשמעותיים ביותר של ישראל בזירה הבינלאומית. "תמונות הטבח שינו את חיי", אמר לאחר שביקר בקיבוצי עוטף עזה ואף נכנס לרצועה עם כוחות צה"ל.