בנוסף, החות'ים הורו לספינות לפנות את המחסנים שלהן בנמל חודיידה, כהכנה לתקיפה הישראלית. מקורות מקומיים מסרו ל"א-שרק אל אסווט" כי החות'ים מתכוננים גם לאפשרות של התקוממות עממית נגדם.
כחלק מכוננות הספיגה, שירותי המודיעין של החות'ים הורו לתושבים להימנע מלדבר בטלפון או ברשתות החברתיות על אתרים שנפגעו בתקיפות ישראליות ואמריקניות. גם מבנה המשטר החות׳י הוא מורכב, שכן חלק מהאמצעים שלהם מוסתר במערות בחבלי ארץ מדבריים המשתרעים על פני שטח גיאוגרפי גדול במיוחד.
בתוך כך, מפקד חי"א תומר בר התייחס בטקס סיום קורס טיס על החזית החדשה: "את החות'ים בתימן תקפנו 3 פעמים, נמשיך ונגביר ככל שיתצטרך"
״במקום לשבת עם מערכת הביטחון ולגבש תוכניות, הוא עסוק בשיגור איומים שאין להם כיסוי בשטח״, אומר גורם צבאי ל"מעריב". "באזור שלנו חשוב פחות לאיים ולדבר ויותר לעשות מעשים", מוסיף הגורם.
"ישראל מנסה לשחזר את ההצלחות המודיעיניות והמבצעיות שלה באיראן גם בזירה התימנית", אמר אלחלבי בשידור. "חיסול בכירים בארגון החות'י עשוי לחזק משמעותית את כוח ההרתעה הישראלי באזור".
עם זאת, אלחלבי מציין כי ישראל נתקלת בקשיים משמעותיים: "המרחק הגיאוגרפי והמחסור במודיעין איכותי על מיקום מפקדי הארגון, שמסתתרים בהרים ובמערות, מקשים על ביצוע מבצעים מורכבים".