נוסעים במטוס האזרי שהתרסק בקזחסטן: "שמענו פיצוצים לפני ההתרסקות"

איש צוות ממטוס חברת התעופה האזרית שהתרסק העיד כי שמע לפחות פיצוץ אחד כאשר המטוס התקרב ליעדו. במקביל, ארבעה מקורות המעורים בחקירה מסרו לרויטרס כי מערכות ההגנה האווירית הרוסיות הפילו בטעות את המטוס

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מטוס "אזרבייג'ן איירליינס" שהתרסק באוזר קזחסטן
מטוס "אזרבייג'ן איירליינס" שהתרסק באוזר קזחסטן | צילום: REUTERS/Azamat Sarsenbayev
2
גלריה

"אחרי הפיצוץ חשבתי שהמטוס עומד להתפרק", סיפר אחד הנוסעים, לרויטרס מבית החולים. לדבריו, הוא החל לומר תפילות ולהתכונן למותו לאחר ששמע את הפיצוץ. "היה ברור שהמטוס ניזוק".

דיילת המטוס דיווחה כי הנחיתה בגרוזני נמנעה בשל ערפל, ובזמן שהטייס חג באוויר נשמעו פיצוצים מחוץ למטוס. "הטייס בדיוק ניסה להמריא כשהיה פיצוץ בכנף השמאלית. היו שלושה פיצוצים". נוסעת נוספת אישרה כי שמעה פיצוץ חזק ולאחריו פיצוץ נוסף.

מלחמת רוסיה אוקראינה
מלחמת רוסיה אוקראינה | צילום: רויטרס

חברת התעופה האזרית השעתה ביום שישי מספר טיסות לערים רוסיות והצהירה כי היא סבורה שההתרסקות נגרמה כתוצאה "מהתערבות חיצונית פיזית וטכנית". ארבעה מקורות המעורים בממצאים הראשוניים של חקירת אזרבייג'ן מסרו לרויטרס כי מערכות ההגנה האווירית הרוסיות הפילו בטעות את המטוס.

רשות התעופה הרוסית ציינה כי המטוס החליט לשנות את נתיבו מיעדו המקורי בצ'צ'ניה בשל ערפל כבד והתרעה מקומית על כטב"מים אוקראיניים. הקרמלין נמנע מלהתייחס לדיווחים על הפלה בטעות של המטוס על ידי מערכות ההגנה האווירית הרוסיות, ואמר כי יש להמתין למסקנות החקירה הרשמית.

תגיות:
רוסיה
/
אזרבייג'ן
/
מלחמת רוסיה אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף