מהדקים את החגורה מול ישראל: ארדואן וג'ולאני נפגשו בטורקיה 

טורקיה שבעבר תמכה במיליציות הג'יהאדיסטיות שפעלו נגד אסד, צפויה על פי ההסכם להשתמש במרחב האווירי הסורי למטרות צבאיות ולהכשיר את הצבא הסורי החדש, זאת למרות קשייה הכלכליים

ג'וד טרגין צילום: פרטי
ארדואן ואל ג'ולאני בפגישה בטורקיה
ארדואן ואל ג'ולאני בפגישה בטורקיה | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'
2
גלריה

עוד באותו הקשר, הנשיא הסורי הזמני הצהיר כי שוחח עם ארדואן על הצורך בלחץ בינלאומי על ישראל לסגת מאזור החיץ. טורקיה, החברה בברית נאט"ו, מבססת את מעמדה כמדינת החסות החדשה של סוריה לאחר נפילת משטר אסד בדצמבר האחרון. המדינה, שבעבר תמכה במיליציות הג'יהאדיסטיות שפעלו נגד אסד, צפויה על פי ההסכם להשתמש במרחב האווירי הסורי למטרות צבאיות ולהכשיר את הצבא הסורי החדש, זאת למרות קשייה הכלכליים אחרי שנים של הוצאות כבדות.

המשטר החדש בדמשק כבר החל בפירוק הצבא הסורי הוותיק, ועובד על פירוק המיליציות העדתיות הפרוסות ברחבי המדינה, ובניסיון לשלבם במאוחד תחת פיקוד צבאי חדש. טורקיה, המחזיקה כבר כעת בעמדות צבאיות בצפון-מערב סוריה ותומכת בקבוצות חמושות באזור הגבול, תיקח חלק מרכזי בבניית הכוח הצבאי החדש.

אחמד אל-שרע - הידוע בשם אבו מוחמד אל-ג'ולאני
אחמד אל-שרע - הידוע בשם אבו מוחמד אל-ג'ולאני | צילום: רויטרס

בריאיון שנתן לאחרונה ל"אקונומיסט", הזהיר א-שרע את ישראל כי המבצע הצבאי שלה בסוריה "יגרום להרבה צרות בעתיד", ודרש נסיגה מהשטח שנכבש מעבר לקווי שביתת הנשק של 1974. עם זאת, כשנשאל על אפשרות לנורמליזציה בדומה למהלכי הצפויים מול סעודיה, אמר כי "אנחנו רוצים שלום עם כל הצדדים", אך הדגיש שכל עוד ישראל מחזיקה ברמת הגולן, עוד "מוקדם לדבר על שלום".

עוד הבטיח א-שרע בריאיון להקים בתוך חודש ממשלה רחבה שתכלול את כל מרכיבי החברה הסורית, בשונה מהממשלה הנוכחית המורכבת רק משותפיו הג'יהאדיסטים. הוא הדגיש כי המינויים יתבססו על "כשירות, ולא לפי מוצא אתני או דתי". בנוסף, התחייב לקיים בחירות "חופשיות והוגנות" ולהשלים ניסוח חוקה בשיתוף האו"ם בתוך שלוש עד ארבע שנים.

תגיות:
סוריה
/
רג'פ טאיפ ארדואן
/
אל-ג'ולאני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף