המפגין הפרו-פלסטיני שטיפס אתמול בבוקר על מגדל אליזבת שבו שוכן שעון הביג בן בלונדון תוך שהוא מתעד עצמו צועק "שחררו את פלסטין", ירד מן המגדל בתום 16 שעות - ונעצר.
After 17 hours of standing on Big Ben, waving a Palestinian flag and demanding justice for Palestine, the HERO activist finally left the Houses if Parliament.
— Khalissee (@Kahlissee) March 9, 2025
He is a LEGEND pic.twitter.com/DLL4izFBuP
רשת סקיי ניוז דיווחה כי צוותי חירום עלו על מנוף כדי לנהל משא ומתן עם האיש, והוא ירד לאחר שאמר קודם למשא ומתן שהוא יירד "בתנאים שלו".
"עבדנו עם סוכנויות אחרות כולל מכבי האש של לונדון ופרסנו קצינים מומחים כדי להביא את התקרית הזו לסיום מהר ככל האפשר תוך צמצום הסיכון לחיים", אמר דובר משטרת לונדון וציין כי ההתראה על התקרית במגדל התקבלה בשעה 07:24 בבוקר שבת לאחר שעוברי אורח הבחינו במפגין אוחז בדגל פלסטין על המגדל, בעודו יחף, והזעיקו את המשטרה המקומית.
שירותי החירום סגרו את גשר וסטמינסטר בתגובה לתקרית, והסיורים הפרלמנטריים באזור בוטלו, על פי סקיי ניוז. בעקבות מעצרו של האיש כל הכבישים נפתחו מחדש, הוסיפו במשטרה.
האירוע התרחש בזמן שמשטרת לונדון חסמה צעדת מחאה פרו-פלסטינית שתוכננה להתקיים בסמוך לבית כנסת במרכז לונדון. המפגינים מיקדו את מחאתם נגד ה-BBC אולם המשטרה הודיעה כי היא הטילה תנאים מגבילים תחת חוק הסדר הציבורי כדי למנוע מהמפגינים להתאסף באזור זה.