ברשתות החברתיות הפלסטיניות הופצה תמונה המתיימרת להציג את קברו של מוחמד דף, ראש הזרוע הצבאית של חמאס, שחוסל על ידי ישראל. התמונה, שהפכה במהירות לוויראלית ברשתות החברתיות, מציגה מצבה עליה חקוקים שמותיהם של דף ושל מחמד א-דאקור, שלפי הדיווחים שימש כמאבטחו האישי. חשוב לציין כי למרות הפרסום הנרחב, טרם הושג אימות לאותנטיות של התמונה ממקורות רשמיים בחמאס.

שילוב השמות על המצבה המשותפת מרמז כי לא ניתן היה להפריד בין שרידי גופותיהם של השניים, עובדה המחזקת את הערכות גורמי הביטחון לגבי עוצמת התקיפה שהביאה לחיסולו של דף. בהנחה שהארגון אכן בחר לקבור את דף ואת מאבטחו יחדיו, מלמדת על הנסיבות המיוחדות של חיסולם.

מייד לאחר פרסום התמונה, הפכה המצבה המשותפת לויראלית, כאשר המוני משתמשים ברשת החברתית X שיתפו את התמונה והעלו הספדים למפקד חמאס המחוסל. הפוסטים זכו לתהודה רבה, לשיתופים ותגובות רבות בשעות הראשונות לאחר הפרסום.

מוחמד דף, שנחשב לאדריכל מרכזי בבניית הכוח הצבאי של חמאס לאורך השנים, שרד מספר ניסיונות חיסול קודמים, ונודע ביכולתו להסתתר ולשמור על חשאיות פעילותו, עד לחיסולו בחודש יולי 2024.

כחודש לאחר החיסול, ערוץ "אלערביה" דיווח כי שליח דואר של חמאס מסר לצה"ל מידע שסייע בחיסולו של מוחמד דף. על פי המקורות של הערוץ, השליח מסר את מקום פגישתם של דף ויד ימינו ראפע סלאמה לפני שחוסלו ואף מסר לישראל מפות מלאות של רפיח.

תיעוד התקיפה בחאן יונס, ניסיון חיסול מוחמד דף (צילום: רשתות ערביות)
תיעוד התקיפה בחאן יונס, ניסיון חיסול מוחמד דף (צילום: רשתות ערביות)

עד היום לא ברורים כל הפרטים על מבצע החיסול המפואר של צה''ל, אך לאחרונה נחשפו פרטים חדשים ובהתבסס על ראיונות עם מקורות ביטחוניים ניתן לדווח כי חיילי צה''ל עקבו אחר הדפוס של מוחמד דף להגיע למבנה באל מוואסי, ומשהפסיק להגיע לשם, ניצלו את ההזדמנות. בחיסולו של מי שנודע כ"אמן ההסוואה" נכללו שני מטוסים ומרגלים המחופשים לקבצן ומוכר ירקות. 

בחודש דצמבר האחרון התקבל דיווח ממקורות פלסטיניים ברצועת עזה כי חמאס הצליח לאתר את גופתו של דף תחת הריסות התקיפה שבה חוסל. לפי המקורות, חמאס קבר את גופתו של דף בסתר ובמקום חשאי מבלי להכריז על כך באופן פומבי. הסיבה היא כי חמאס סבור שאם יוודע לישראל מקום הקבורה של דף, צה"ל יגיע למקום, יחפור את הקבר וייקח את גופתו כדי שתשמש קלף מיקוח בעסקת חטופים. 

ראפע סלאמה, מוחמד דף (צילום: רשתות ערביות)
ראפע סלאמה, מוחמד דף (צילום: רשתות ערביות)