עוד לא ברור לחלוטין מה יהיה שיעור ההתייקרות כתוצאה מהמכסים החדשים, אך לפי הערכה שפורסמה בוול סטריט ג׳ורנל, הוא עשוי להגיע לכ-10%. כאשר כיום מחיר אריזה של חצי קילו עגבניות שרי עומד בממוצע על 2.48 דולר (9.13 שקלים).
הסכם העגבניות, שנחתם בשנת 1996, נועד לפתור מחלוקת בשאלה האם מקסיקו מוכרת עגבניות במחירים מלאכותיים נמוכים לשוק האמריקאי. ההסכם קבע מחיר מינימום לעגבניות טריות מיובאות ממקסיקו וקבע בדיקות איכות. עם זאת, לעתים קרובות עדיין זול יותר לגדל עגבניות במקסיקו לאורך כל השנה בשל האקלים והעלויות הנמוכות יותר.
בטווח הארוך יותר, חקלאי העגבניות האמריקאים עשויים להיות מסוגלים לגדל יותר, אבל ההערכות הן שעלויות הייצור גבוהות בהרבה בארה"ב מאשר במקסיקו, וייקח לארה״ב זמן להגיע לאותם היקפי ייצור. עגבניות הגדלות בארה"ב מהוות כיום 30% מסך נתח השוק, לעומת 80% שהיו עם החתימה על ההסכם ב-1996.