יברחו לצרפת? טראמפ נכנס באירופאים - ולא ידע מה הם מתכננים לו

אוניברסיטה צרפתית הציעה "מקלט מדעי" לחוקרים אמריקאים בעקבות מדיניות טראמפ ולטענתה קיבלה כמעט 300 בקשות ממוסדות מובילים כמו נאס"א, ייל וסטנפורד

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דונלד טראמפ, עמנואל מקרון
דונלד טראמפ, עמנואל מקרון | צילום: רויטרס
2
גלריה

לאחרונה פורסם בגרדיאן כי יש מי שכבר החל בצעדי נגד להחלטות הממשל האמריקאי החדש. על פי הדיווח, האוניברסיטה הצרפתית "Aix-Marseille" עוררה עניין רב כאשר יצאה בצעד נגדי לטראמפ, בניסיון למשוך אליה אקדמאים מארה"ב, כאלו החשים "סכנה" בעקבות הממשל החדש, ובהמשך לקריאת הנשיא הצרפתי, ליצירת "מפלט" אקדמאי בצרפת.

דונלד טראמפ ועמנואל מקרון בטקס באליזה
דונלד טראמפ ועמנואל מקרון בטקס באליזה | צילום: רויטרס

עוד דווח כי קרוב ל-300 בקשות אכן הגיעו לאותה אוניברסיטה צרפתית שהציעה לקלוט חוקרים המבוססים בארה"ב, בתגובה להקפאות המימון, הקיצוצים וצווי הנשיא שהונחתו על מוסדות ברחבי ארה"ב. מה שהציעו ב"Aix-Marseille" היא תוכנית בשם "מקום בטוח למדע", המציעה שלוש שנות מימון במתקן שלהם, לכ-20 חוקרים.

ביום חמישי האוניברסיטה אמרה כי קיבלה 298 בקשות בתוך חודש, מתוכן 242 נמצאו כשירות, וזאת כאשר המבקשים הגיעו ממוסדות כמו אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נאס"א, קולומביה, ייל וסטנפורד.

תגיות:
צרפת
/
אקדמיה
/
אוניברסיטה
/
דונלד טראמפ
/
ארה"ב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף