הגירה שקטה מעזה? אלו המדינות שקולטות עשרות משפחות מהרצועה

"אפילו קרטון חלב לא נכנס – אבל משפחות יוצאות": גופים זרים מסייעים לעשרות משפחות מעזה לעזוב לאירופה, כך לפי דיווחים ערביים. בין המדינות בהן נקלטו פליטים - בוסניה, מספר מדינות ערביות ומדינות נוספות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
משפחה פלסטינית ליד הריסות ביתה בעזה
משפחה פלסטינית ליד הריסות ביתה בעזה | צילום: רויטרס
3
גלריה

עיתון "אלקודס אלערבי" הפרו קטרי, דיווח היום (רביעי) כי גופים וארגונים בינלאומיים פועלים לסייע לתושבים מרצועת עזה להגר ולהתיישב במספר מדינות ערביות ובאירופה – תהליך שעורר חששות בקרב גורמים פלסטיניים ואחרים מפני מהלך עקירה רחב היקף.

לפי הדיווח, מקורות בעזה ובכמה מדינות באירופה טענו כי מתקיים סיוע ממשי להגירת פלסטינים מהאזור, במסגרתו עשרות משפחות עזבו את הרצועה בשבועות האחרונים. בין המדינות בהן נקלטו פליטים – בוסניה ומדינות נוספות בבלקן, וכן יעדים באירופה ובמזרח התיכון. לפי המקורות, חלק מהמהלכים נעשו בתיאום עם שגרירויות וקונסוליות מערביות הפועלות בירושלים ובתל אביב, לעיתים באמצעות מתווכים בעזה.

פלסטינים מפגינים נגד חמאס, בית להיא, מרץ 2025
פלסטינים מפגינים נגד חמאס, בית להיא, מרץ 2025 | צילום: פלאש 90
פלסטינים מפגינים נגד שלטון חמאס
פלסטינים מפגינים נגד שלטון חמאס | צילום: רויטרס

לפי הדיווח ב"אלקודס אלערבי", קיימים מגעים בין ארה"ב, ישראל ומדינות ערב באשר לדרכי מימון פרויקט הגירה מרצועת עזה, ותקציבו עשוי להגיע למיליארדי דולרים. עם זאת, לא צוין איזו מדינה הסכימה עד כה לקלוט את המהגרים, או מי מן המדינות תהיה מוכנה להשתתף במימון היוזמה – לנוכח התנגדות בינלאומית רחבה לעקירה כפויה של פלסטינים מרצועת עזה.

תגיות:
רצועת עזה
/
הגירה מרצון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף