השתקה מכוונת: המזרחן הבכיר על הכחשת השואה בציבור הערבי

"רוב הערבים אומרים שהיהודים הביאו את השואה על עצמם" מסביר המזרחן ד"ר אלי כהן לרדיו 103FM. לדבריו, מדובר בציבור גדול שמעריץ את היטלר ומאמין שהציונות תמיד הייתה בצד הכובש

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
אבו מאזן בעצרת האו"ם
אבו מאזן בעצרת האו"ם | צילום: רויטרס

בדבריו הוא הרחיב על השתיקה באקדמיה כנגד הכחשת השואה בעולם הערבי: "אבו מאזן – ספר שאף אחד לא רצה לגעת בו חוץ ממני ומכון ממרי. יש השתקה, והייתה תמיד השתקה בשני נושאים באקדמיה: אבו מאזן והמופתי הם טאבו. לא רוצים לגעת בהם, לא רוצים לדבר. אמרו לי אז שאני פוגע בתדמיתו של אבו מאזן, שאני פוגע בתהליך השלום, שאני ימני פאשיסט. שמעתי את זה במו אוזניי".

ד"ר כהן סיכם: "המופתי הוא האבא הרוחני של הפלסטינים. ביד ושם הוציאו הודעה שתפקידו של המופתי היה שולי בשואה. הוא היה אחראי לרציחת 4,000 יהודים, יש לו חלק בפרהוד בעיראק. למה להגיד על מישהו שהרג יהודים שתפקידו בשואה היה שולי? יש הרבה דברים שלא רוצים שנדע – מושתקים".

תגיות:
אבו מאזן
/
ערבים
/
הכחשת שואה
/
המופתי חאג' אמין אל חוסייני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף