בסרטון שפורסם בהודעה מוקלטת אומר חמינאי: "המשטר האמריקאי נכנס למלחמה ישירה משום שחש שאם לא ייכנס, המשטר הציוני יושמד לחלוטין. גם כאן, הרפובליקה האסלאמית ניצחה ובתמורה, היא הטיחה סטירה קשה לפניה של אמריקה".
"ארה"ב תקפה אתרי גרעין אך לא הצליחה להשיג הרבה. כל תוקפנות עתידית נגד איראן תגיע במחיר כבד", הכריז חמינאי וטען: "אתרי הגרעין שלנו נותרו ללא שינוי. אויבי איראן משתמשים בתירוצים כמו טילים או תוכנית גרעין, אך למעשה מבקשים את כניעתנו. כניעה לעולם לא תתרחש, האומה שלנו חזקה. המשטר הציוני היה צריך ללמוד שתקיפת איראן כרוכה במחיר גבוה - וכך היה".
חמינאי אמר על המתקפה לעבר בסיס 'אל-עודייד' שבקטאר: "גם כאן איראן ניצחה והנחיתה סטירה חזקה על ארה"ב כשתקפה על בסיס חשוב לאמריקנים, בסיס 'אל-עודייד'. בסיס זה נפגע – בעוד אלו שהודיעו על מה שעשו באיראן, מפחיתים מהתקיפה על בסיס זה. איראן יכולה להגיע למרכזים החשובים והחיוניים של ארה"ב ולא מדובר בדבר פשוט – כאשר דבר זה יכול להתרחב שוב אם איראן תותקף. המחיר יהיה גבוה עבור מי שיתקוף אותנו".
לפי ה"ניו יורק טיימס", ההיעדרות נרשמה על רקע מתקפה משולבת של ארצות הברית וישראל, שכללה הפצצות על שלושה מתקני גרעין איראניים. איראן הגיבה בירי טילים לעבר בסיס אמריקאי בקטאר. בהמשך השבוע, בתיווך נסיך קטאר ובלחץ הנשיא טראמפ, נחתמה הפסקת אש בין איראן לישראל. אך בכל אותם ימים מתוחים – המנהיג העליון שותק.