הבכיר שעבד אצל טראמפ: זה מה שצריך לעשות עכשיו מול איראן

ג'ון בולטון, לשעבר היועץ לביטחון לאומי של הנשיא טראמפ, הזכיר את ההצלחות במלחמה האחרונה מול איראן. עם זאת, הוא טען כי יש צורך לפעולות רחבות בהרבה כנגד משמרות המהפכה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הצהרתו המלאה של דונלד טראמפ לאחר התקיפה האמריקאית באיראן | צילום: צילום מסך

עוד הוסיף: "הסימנים המוקדמים מעורבים ולא ברורים. הרבה תלוי ביציבות משטר האייתוללות ובפילוגים הפנימיים בו, ובשאלה האם אוכלוסיית איראן תביע בפומבי את חוסר שביעות רצונה. למרבה הצער, האופוזיציה באיראן, למרות היקפה הלאומי, אינה מאורגנת היטב, והפוטנציאל של המשטר לדיכוי אכזרי הוכח שוב ושוב. הרבה תלוי גם בשאלה האם למנהיגי ארה"ב יש את הנחישות, המיקוד וההתמדה הנדרשים - עניין המוטל בספק רב.

מיד לאחר שהנשיא טראמפ הכריז בטרם עת על ניצחון, סיים את התקיפות האמריקאיות ואילץ את ישראל ואיראן להגיע להפסקת אש, פרץ ויכוח סוער סביב הערכות ראשוניות של הנזק שנגרם לפרויקט הגרעין של טהרן".

כמו כן, מתח ביקורת על הניסיון הנמשך להגיע להסכם עם איראן: אף על פי כן, רבים עדיין רודפים אחרי 'הגביע הקדוש' של הסכם גרעין עם איראן, כולל ממשל טראמפ. עם זאת, כל מאמץ שייעשה יהיה פשוט בזבוז זמן".

תגיות:
דונלד טראמפ
/
ג'ון בולטון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף