חמש פעמים באותו היום: שרשרת התקריות החריגות סביב טראמפ

מטוס קרב של NORAD יירט מטוס אזרחי שחדר למרחב האווירי המוגבל מעל טראמפ בבדמינסטר. זו הייתה ההפרה הרביעית באותו יום; בערב דווחה חדירה חמישית. לא היו נפגעים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: רויטרס

מטוס קרב של פיקוד ההגנה האווירית של צפון אמריקה (NORAD) יירט בשבת אחר הצהריים מטוס אזרחי שחדר למרחב האווירי המוגבל מעל בדמינסטר, ניו ג'רזי - שם שוהה נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ במהלך סוף השבוע של חג העצמאות. לפי הודעת NORAD, כלי הטיס האזרחי נכנס לאזור ההגבלה הזמנית (TFR) סמוך לשעה 14:40 (שעון החוף המזרחי). טייס הקרב ביצע תמרון "נגיחה" - מהלך שנועד למשוך את תשומת לבו של הטייס וליווה את המטוס מחוץ לשטח האסור.

טראמפ שוהה כעת במועדון הגולף הפרטי שלו בבדמינסטר, לאחר שקיים אירוע רשמי בבית הלבן לציון יום העצמאות. במהלך שהותו, המרחב האווירי מעל האזור נסגר לטיסות אזרחיות בהתאם להנחיות הביטחון הנשיאותי. על פי NORAD, מדובר היה באירוע הרביעי מסוגו באותו יום - ובשעות הערב תועדה חדירה חמישית. חמש הפרות אוויריות ביום אחד סביב טראמפ נחשבות לחריגות גם בסטנדרטים של הפיקוד.

ב־NORAD מסרו כי מערכת ההגנה הרב־שכבתית הופעלה באופן מיידי, וכללה שימוש במכ"מים, לוויינים ומטוסי יירוט – כחלק ממערך ההגנה המשותף לארצות הברית וקנדה, שנועד לסכל חדירות בלתי מורשות למרחב האווירי.

תגיות:
ארצות הברית
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף